Для справжнього грибника — це рай: 6 порад для вдалого зберігання опеньків, лисичок, глив та інших грибів

Щоб сушені гриби довго тішили вас своєю смакотою, їх потрібно правильно зберігати. У цій статті розгляньмо основні правила, які допоможуть вам в цьому процесі.

Дотримуючись простих правил зберігання сушених грибів, ви зможете насолоджуватися їхніми неповторними ароматом і смаком протягом тривалого часу.

Вибір правильного контейнера

Для зберігання сушених грибів підходять герметичні контейнери. Це можуть бути скляні банки з щільно закритими кришками, металеві коробки або пластикові контейнери. Головне завдання — забезпечити герметичність.

Температура і вологість

Знавці розповіли, як правильно зберігати лісові гриби вдома

Лісові смаколики люблять прохолоду і сухість. Найкраще зберігати їх у прохолодному, темному місці з низьким рівнем вологості. Ідеально підійде кухонна шафа, розташована якомога далі від плити та інших джерел тепла.

Уникнення прямих сонячних променів

Річ у тому, що сонячне світло може руйнувати вітаміни та корисні речовини, що містяться в грибах, а також призводити до втрати аромату і смаку. Тому дуже важливо зберігати сушені гриби в темному місці.

Періодична перевірка стану

Навіть за ідеальних умов зберігання варто періодично перевіряти стан заготівлі. Розгляньте гриби на наявність цвілі або комах, а також зверніть увагу на запах. Якщо ви помітите будь-які зміни, краще відразу перебрати їх й видалити зіпсовані.

Подрібнення

Знавці розповіли, як правильно зберігати лісові гриби вдома

Якщо ви використовуєте гриби досить часто, зручно попередньо подрібнити їх у порошок, бо він зберігається ще краще, займає менше місця і легко додається до страв. Однак подрібнювати гриби варто лише перед самим використанням або зберігати порошок в окремій герметичній тарі.

Термін зберігання

Хоча у сушеному стані гриби можуть зберігатися досить довго, найкраще використовувати їх протягом 1-2 років, тому що з часом їхній аромат і смакові якості будуть поступово слабшати. Отже, варто маркувати контейнери з грибами датою їх сушіння і першочергово використовувати старіші запаси.

Популярне

Подібні новини