Встигніть у вересні! Дід Іван “миє” цим город, і хвороби тікають, як чорт від ладану! Ось диво-рецепт

Після збирання врожаю восени обов'язково необхідно знезаразити грядки. Коли ви приберете коріння та бадилля овочів та інших рослин, слід провести заходи з дезінфекції від хвороб і шкідників.

Насамперед, можна висіяти сидерати. Вони виконують одразу дві функції: дезінфекцію та збагачення ґрунту корисними поживними мікроелементами. Сидерати можна викошувати і закладати в ґрунт, або залишити на грядках до весни, щоб вони виконували роль натуральної мульчі, приносячи не менше користі.

Для дезінфекції ґрунту можна застосовувати препарат під назвою Триходермін. Він містить живі суперечки грибка триходерми, які борються з патогенними бактеріями, спорами та мікроорганізмами, а також сприяють швидкому розпаду органіки.

Крім Триходерміну, можна скористатися Фітоспорином, аналогічним біологічним препаратом, що вбиває всі патогени. Спочатку потрібно зробити матковий розчин за інструкцією, а потім розвести дві ложки концентрату на відро води і пролити ним грядки.

Городники назвали дієвий спосіб обеззараження землі
Городники назвали дієвий спосіб обеззараження землі

Ще одним простим засобом для дезінфекції є марганцівка. Її можна придбати в аптеці, зробити темно-рожевий розчин і пролити ґрунт, використовуючи 3-4 літри на кожен квадратний метр.

Аналогом марганцівки може бути йод, який вбиває травневих жуків, довгоносиків та їхні личинки. На відро води потрібно розвести всього 20 мілілітрів цієї речовини та добре пролити грядку.

Обов’язково проведіть перекопування ґрунту перед внесенням знезаражувальних розчинів. Для середньої смуги це зазвичай перша третина жовтня, але можна зробити це і раніше. Під час перекопування ґрунт потрібно удобрити гноєм, перегноєм або курячим послідом.

Популярне

Подібні новини