Хочете відра полуниці наступного року? У вересні полийте кущі 1 літром цього добрива за рецептом моєї куми

Полуниця — одна з найсмачніших і улюблених усіма ягід. Проте не багато хто знає, наскільки вона вимоглива у питаннях догляду та підживлення.

Полуницю необхідно періодично підгодовувати, щоб урожай був багатим і родючим. Ні для кого не секрет, що найефективнішими є біоорганічні добрива, такі як гній або послід.

У випадку з добривом полуниці незамінним є пташиний послід, зокрема курячий. Що ж такого корисного у ньому? Курячий послід містить такі речовини, як фосфор, азот, кальцій і калій. У порівнянні з іншими натуральними органічними добривами, їхня концентрація в курячому посліді втричі вища.

Крім того, його живильні елементи впливають на зростання рослини протягом тривалого періоду часу, оскільки мікроелементи курячого посліду розподіляються в ґрунті повільно, а їхнє повне вивільнення відбувається через 2-3 роки.

Однак важливо знати, що, крім поживних речовин, до складу курячого посліду входить сечова кислота, яка може нашкодити кореневій системі. Тому вносити його у свіжому вигляді в ґрунт протипоказано, адже це може призвести до загибелі кущів.

Городники розповіли про вересневе підживлення полуниці
Городники розповіли про вересневе підживлення полуниці

Для більш безпечного добрива необхідно зробити настій, до складу якого входять курячий послід і вода. Головне — дотримуватися пропорцій: змішати курячий послід і воду в рівних кількостях і дати настоятися 14 днів. Після цього змішати розчин з водою у пропорції 1 до 14 і дати настоятися ще 2 доби. Колір розчину повинен вийти світло-коричневим. Удобрювати рекомендується під корінь, використовуючи 1-1,5 літра, бажано, не зачіпаючи листя.

Популярне

Подібні новини