Після цього вся теплиця в хробаках та гумусі! Внесіть у вересні-жовтні, і томатів з перцем буде море

Теплиці вимагають особливої уваги, оскільки вони дещо відокремлені від решти екосистеми. Зокрема, ґрунт у теплиці не отримує природних опадів, а разом із ними — деяких важливих речовин.

У зв’язку з цим рекомендують восени, у вересні-жовтні, після збирання врожаю, ще раз добре полити грядки в теплиці самостійно.

Причому у воду краще додати натуральну підгодівлю для ґрунтової мікрофлори, наприклад, звичайне молоко. Воно здатне живити не тільки телят і людей, але й ґрунтові бактерії. Таке добриво, крім створення сприятливого середовища для розвитку бактерій, вносить у ґрунт найважливіші для осіннього періоду мікроелементи: фосфор, магній і калій.

При цьому слід пам’ятати, що молоко потрібно застосовувати лише у розведеному вигляді. Для цього розведіть один літр молока у двадцяти літрах води і полийте землю з лійки цим простим, але корисним складом для ґрунтових мешканців.

Агрономи розповіли про важливу дію в теплиці у вересні
Агрономи розповіли про важливу дію в теплиці у вересні

Одного такого поливу за осінь достатньо. Занадто велика концентрація молока в землі може підвищити її кислотність, тому продукт бажано використовувати у сирому вигляді.

Багато хто на практиці дійшли висновку, що термічна обробка значно знижує корисні властивості натурального добрива. Але використання сироватки для тих же цілей показало не меншу ефективність.

Явною ознакою того, що родючість ґрунту підвищиться, є збільшення активності та кількості дощових хробаків у місці поливу молочним розчином.

Це працює, тож використовуйте цей метод. Бажаємо вам багатих урожаїв томатів і перців!

Популярне

Подібні новини