Дайте зараз болгарським перцям 3 ложки цього “білого золота” раз на 2 тижні і зберете шалений врожай

У цій статті ми розповімо вам, як зробити унікальне підживлення для перців з використанням соди, щоб кущ залишався здоровим і міг ще трохи дати врожаю.

З приходом осені болгарському перцю вже досить некомфортно, тому харчова сода виступає і як захисник рослини, і як підживлення. Лужне середовище, створене содою, розкислює ґрунт і допомагає кореням перцю краще засвоювати корисні мікроелементи, що залишилися в землі.

До того ж, сода є потужним захистом від грибкових захворювань та мурах, які в серпні активно атакують посадки. Важливо, що сода, при правильній концентрації, не шкодить корисним комахам, ґрунту та рослинам. Навпаки, вона покращує структуру ґрунту та прискорює дозрівання перцю.

Щоб сода віддала всі корисні речовини, необхідно суворо дотримуватися рецепту приготування розчину. На одне відро води додаємо три столові ложки харчової соди, ретельно перемішуємо до повного розчинення та обприскуємо перці з пульверизатора. Залишки розчину можна вилити під корінь рослин.

Експерти розповіли, чим підгодувати болгарський перець для кращого та довшого плодоношення

Однак обробку не варто проводити під прямим сонячним промінням, оскільки рослина може отримати серйозні опіки.

Содові підживлення слід робити не частіше одного разу на два тижні. Занадто висока лужна концентрація в ґрунті може негативно вплинути на врожайність. Дотримуючись усіх правил, ви зможете збирати гарний урожай перців протягом максимально довгого часу!

Як бачите, все максимально просто та безпечно, тож не гайте часу і приступайте до виконання наших перевірених рекомендацій. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини