Кума розповіла: “Роблю часнику рожеву ванну, і він росте, як на дріжджах”. Сусіди в захваті від цього трюку

У середині — кінці вересня настає час готувати грядки під посадку озимого часнику. Всі правила та рекомендації розглядаєм у сьогоднішній статті.

По-перше, нам обов’язково потрібно знезаразити ґрунт та посадковий матеріал від хвороб і інфекцій, що залишилися з попереднього дачного сезону. Розповідаємо, як досягти хорошого результату за мінімальні гроші та без значних трудовитрат.

Вже дуже давно найкращим засобом для знезараження ґрунту та зубчиків часнику вважається марганцівка. Вона ефективно знищує будь-які інфекції, бактерії та патогени, що залишаються в ґрунті та на часнику.

Щоб знезаразити посадкові зубчики, потрібно приготувати темно-рожевий розчин марганцівки і занурити в нього зубчики на 10 хвилин. Після цього часник підсушуємо протягом кількох днів і висаджуємо.

Городники розповіли, що вносити під озимий часник
Городники розповіли, що вносити під озимий часник

Перед цим також необхідно обробити грядку. У вересні потрібно перекопати ґрунт, внести добрива, перегній, органіку та золу. За 2-3 тижні до висадження часнику слід пролити грядку легким розчином марганцівки. Крім того, після обробки марганцівкою можна додатково внести до ґрунту деревну золу.

Землю можна просто опудрити деревною золою, приблизно по дві склянки на квадратний метр. Також можна приготувати зольний розчин для дезінфекції ґрунту та його збагачення калієм, фосфором і іншими корисними речовинами. Для цього на літр теплої води розводимо склянку золи, ретельно перемішуємо і настоюємо протягом трьох годин, після чого проливаємо грядку цим засобом.

У цьому розчині також можна витримувати часник протягом пів години за 3-4 дні до посадки.

Популярне

Подібні новини