1 жменька в перловку – і кльов вразить наповал: карась, лящ і короп будуть битися за ваш гачок. Секрет діда

Перловка – це не лише смачний і поживний продукт, але й відмінна приманка для риболовлі. Вона допомагає залучити карася, ляща, коропа та інших видів. Така крупа недорого коштує та легко готується.

Розповідаємо далі в матеріалі, як правильно заварювати перловку в термосі або каструлі та які “чудо” інгредієнти можна до неї додати, щоб вона стала ідеальною приманкою.

Як зварити перловку в термосі

Спершу насипте необхідну кількість перловки в термос. Звичайні пропорції: столова ложка крупи на об’єм 0,5 л. Далі залийте крупу окропом до верху, а після цього щільно закрийте термос кришкою і залиште перловку приблизно на 1 годину.

Як зварити перловку в каструлі

Перш за все, відміряйте перловку виходячи з співвідношення 1 ложка крупи на півлітра води. Потім закип’ятіть воду у каструлі, а далі у киплячу воду всипте перловку і варіть на слабкому вогні 10-15 хвилин. Злийте воду і залиште крупу остигати. Після остигання вона буде готова до використання.

З чим можна змішувати перловку

Як зазначають фахівці, перловка разом із іншими інгредієнтами посилює її привабливість для деяких видів риби.

“Підбадьорена” перловка

Така перловка приваблива для коропа, тилапії та інших видів риб, які звикли до харчування кормовими сумішами. Для її приготування перловку змішують із дрібно нарізаними шматочками тушкованого м’яса, сирим яйцем і молоком. Усі компоненти ретельно перемішують до однорідної маси.

Секретний трюк від дідуся-рибалки: просто додайте 1 жменьку цього інгредієнта в перловку
Секретний трюк від дідуся-рибалки: просто додайте 1 жменьку цього інгредієнта в перловку

Сухе підгодовування

Цей спосіб підходить для лову білої риби: плотви, червонопірки, ротана, окуня. Для приготування перловку змішують із дрібно нарізаними квітами сухої ромашки, деревію, кропиви. Ці рослини покращують смак і запах підгодовування.

Солодке підгодовування

Такий метод привабливий для коропа та ляща. Перловку змішують з медом, цукром і дрібно нарізаними шматочками сухофруктів. Усі компоненти ретельно перемішують, щоб вийшла однорідна маса.

Печиво з перловки

Це незвичайний вид підгодовування, який підходить для лову щуки, судака, окуня. Для її приготування потрібно змішати перловку із сирими яєчними жовтками, борошном, цукром і сіллю. Масу печива розкочують на площині, ріжуть на маленькі шматочки і залишають висихати на сонці до готовності.

Популярне

Подібні новини