Полуниця плодоноситиме, як божевільна, якщо до холодів встигнути правильно полити кущі: підкормка на всі 100

Полуниця — солодкий символ літа. А чи знаєте ви, що родючість цієї садовини закладається восени? Розповідаємо, як підживити ягідку, аби вона дала колосальний врожай.

Осінь на дворі, але це не означає, що настав час відпочивати від городу. Саме зараз пора закласти фундамент родючості полуниці. Щоб отримати щедрий врожай великих і соковитих ягід, важливо не пропустити цей етап догляду за рослинами.

Хоча деякі дачники воліють вносити добрива навесні, осіння підготовка має свої незаперечні переваги. Вона не лише зміцнює кореневу систему, але й забезпечує рослинам необхідні поживні речовини, які будуть засвоюватися поступово, протягом усього зимового періоду.

Експерти розповіли про ефективне добриво для полуниці, яке зазвичай вносять у вересні
Городник розповів, чим востаннє у сезоні підживити полуницю

Передусім варто звернути увагу на органічні добрива, такі як курячий послід. Це надзвичайно поживне, але й дуже концентроване добриво, яке потрібно правильно застосовувати, щоб не пошкодити кореневу систему. Розведіть пташиний гній у співвідношенні 1 до 20 з водою.

Такий розчин багатий на азот, калій та фосфор, що сприяє розвитку міцної кореневої системи і закладає основу для формування великих ягід. Після приготування добрива, полийте кожен кущ 3-4 склянками цієї суміші. Внесення курячого посліду саме восени допоможе полуниці краще перенести зимові холоди, і вже навесні вона зустріне вас рясним цвітінням.

Чим удобрити полуницю восени у вересні
Городник розповів, чим востаннє у сезоні підживити полуницю

Ще одним ефективним варіантом осіннього підживлення є використання перегною — коров’яку. Це природний стимулятор росту, який багатий на поживні речовини. Його можна застосовувати як у розведеному вигляді (1 частина перегною на 10 частин води), так і в сухому. Розчин слід настоювати протягом двох діб, після чого поливати ним грядки. Якщо ж ви вирішили використати перегній у сухому вигляді, розсипте його по грядках, і під час осінніх дощів або весняного танення снігу, корисні речовини поступово проникатимуть у ґрунт, живлячи рослини.

Популярне

Подібні новини