Гризуни підуть назавжди з вашого дому та городу: 56-річна сусідка Галя підказала, як гуманно вивести мишей

Восени миші масово з'являються на городніх ділянках та в житлових приміщеннях, шукаючи їжу й затишні місця для зимівлі. Однак прибрати шкідників буває досить складно.

Розповідаємо далі в матеріалі про кілька простих і водночас ефективних способів, що допоможуть впоратися з такими небажаними гостями на ваших ділянках, як гризуни.

Як позбутися мишей на городі: вони підуть назавжди

Миші бояться сильних запахів, тому для боротьби з ними на городній ділянці можна використовувати рослини з їдкими ароматами. Особливо ефективною буде бузина, яка має різкий аромат і синильну кислоту. Якщо висадити бузину по периметру ділянки, тоді гризуни взагалі не будуть наближатися до вашої городньої ділянки. Якщо ж гризуни нещодавно з’явилися, тоді можна дуже стрімко їх прогнати, встромивши свіжозрізані гілочки бузини в землю.

Крім того, на городі радять вирощувати інші види рослин, які мають “потужний” аромат, такі як полин, ромашка, розмарин, м’ята тощо. Вони також допоможуть відлякати мишей.

Як раз і назавжди прогнати гризунів із приміщення

Мишоловки

Це один із найпоширеніших методів у боротьбі з мишами. Ці пастки зазвичай становлять разом із приманками – шматочками ковбаси, копченого м’яса чи сиру. Найкраще розміщувати мишоловки поруч з плінтусами чи біля сміттєвого відра, при цьому спостерігати, щоб пастки були недоступні для домашніх тваринок.

Висаджую цю рослину на ділянці – і гризуни не підходять навіть на кілометр до мого будинку
Висаджую цю рослину на ділянці – і гризуни не підходять навіть на кілометр до мого будинку

Будівельна піна

Якщо ж у плінтусах або інших частинах будинку є дірки, через які можуть проникати миші, тоді їх рекомендують заповнити будівельною піною.

Нашатирний спирт

Змочіть ватні диски нашатирним спиртом і розмістіть їх у шафах, шухлядах і кутках приміщення. Різкий запах цього засобу відлякує мишей, змушуючи їх уникати вашого дому. Але ватні диски необхідно час від часу замінювати.

Отрута

Досить ефективним засобом боротьби з мишами є спеціальна отрута для гризунів. Її слід розкладати в приміщенні так, щоб вона була недоступна для дітей і домашніх улюбленців.

Хлорка

Генеральне прибирання із засобами, що містять хлорку, також може бути дієвим методом боротьби з мишами. Однак після використання хлорки слід добре провітрити приміщення.

Популярне

Подібні новини