Обов’язково посійте це після збору часнику та цибулі: не лише сидерати, а й соковиті овочі. Перелік

Після збирання озимого часнику постає дуже серйозне питання: що можна посадити на ділянці після цибулі та часнику? Розповідаємо в статті детально.

Отже, варіантів є багато, і це не лише сидерати. У цій статті ми розповімо, які рослини швидко ростуть і встигнуть дати добрий врожай.

Насамперед, можна висадити огірки. Підійдуть ранньостиглі сорти, які встигнуть дати врожай до холодів. Інакше доведеться утеплювати огірки, щоб підтримувати для них відповідну температуру у вересні. Також можна висадити редис.

Для цього потрібно дочекатися кінця серпня-початку вересня, оскільки редиска при довгому світловому дні може піти в стрілку. Досвідчені дачники радять обирати сорт «Французький сніданок».

Городники розповіли, що посадити після збору часнику
Городники розповіли, що посадити після збору часнику

З редькою чекати не варто: як тільки грядка звільнилася, треба негайно приступати до висаджування. Крім того, бобові культури, такі як квасоля та горох, теж добре почуваються на грядках, де раніше росли цибуля та часник.

При висадженні квасолі пам’ятайте, що повноцінний врожай можна зібрати з ймовірністю 50%, і залежатиме це від погоди. А ось горох обов’язково визріє і порадує вас добрим врожаєм.

Також можна висадити зелень: підійде салат, кріп, кінза, шпинат або петрушка. До пізньої осені ви зможете збирати улюблені пряні трави. Ще одна рослина, яку можна висадити – це пекінська капуста. Це холодолюбна культура, яка добре вирощується після цибулі до морозів.

Якщо ви дбаєте про родючість ґрунту на наступний рік, краще висіяти сидерати, такі як фацелія, вика та біла гірчиця. Вони зможуть наростити зелень до холодів, яку потім можна скосити та заробити в землю як натуральне добриво.

Популярне

Подібні новини