Сусідка довго сміялася з мене, а потім сама почала так робити! “Жменька” тирси – помідори довго не псуються

В основному стиглі помідори зберігаються в холодильнику приблизно до 2-х тижнів. Однак існує декілька перевірених роками методів, які допоможуть вам насолоджуватися свіжими плодами значно довше.

Правильне зберігання помідорів у погребі

Експерти рекомендують тримати помідори в льосі, де вони залишаються свіжими набагато довше. Для цього використовуються дерев’яні піддони чи ящички. Розкладіть помідори шарами, кожен з котрих відокремлюйте один від одного, використовуючи пергамент.

Фахівці також рекомендують зберігати томати на рівній поверхні, розташовуючи їх хвостиками догори. Так вони залишаються більш соковитими, адже кисень краще проникає в місце з’єднання стебла з м’якоттю.

Щоб подовжити термін зберігання, розміщуйте помідори поруч із цибулею або часником. Ці продукти виділяють фітонциди, які діють у ролі природних дезінфекторів, запобігаючи хворобам і гниттю. Розміщуйте помідори в тарі, яка має хорошу вентиляцію, чергуючи їх з часником і цибулею у співвідношенні 50 на 50.

Зберігання помідорів у тирсі

Такий спосіб особливо підходить у тому випадку, якщо ви зібрали зелені плоди томатів і плануєте залишити їх для дозрівання. Спочатку слід ретельно відсортувати плоди. Помідори краще розташовувати в ящиках рядами, а не один на одного, при цьому плодоніжки повинні бути спрямовані догори.

Цей трюк із тирсою уже роками допомагає мені зберігати помідори свіженькими, мов тільки з грядки
Цей трюк із тирсою уже роками допомагає мені зберігати помідори свіженькими, мов тільки з грядки

Після цього необхідно викласти шар тирси (вона буде поглинати зайву вологу), а потім знову плоди. Такий метод дозволяє зберігати помідори не тільки в погребі, але й на балконі. Важливо лише накрити ящики, щоб уникнути потрапляння сонячних променів.

Зберігання плодів томатів у газеті

Спочатку потрібно обережно обгорнути кожен з плодів за допомогою газети. Далі викладіть помідори в один або два ряди, зі спрямованими догори хвостиками. Цей спосіб ідеально підходить для зелених помідорів, котрі ще не дозріли. Вони можуть так зберігатися аж до Нового року.

Проте варто не забувати періодично замінювати газети, оскільки вони можуть вбирати вологу. Цей метод зберігання підходить навіть для квартири – ви можете розмістити помідори просто на кухні.

Зберігання помідорів у гірчиці

Такий спосіб підходить і для стиглих томатів. Використовуйте скляні баночки об’ємом два-три літри. Необхідно попередньо придбати сухий гірчичний порошок. Спочатку промийте та висушіть помідори, а також бажано видалити хвостики. Розміщуйте плоди в банках, посипаючи їх гірчичним порошком і перекладаючи паперовими листами. Повторюйте шари до заповнення банки. Далі слід закрити кришками і зберігати в прохолодному темному місці. Навіть стиглі помідори зберігатимуть свій апетитний вигляд кілька місяців.

Популярне

Подібні новини