3 шкідливих поради по боротьбі зі слимаками на городі: так шкідники приповзуть до вас ще й від сусідів

На сьогодні можна знайти велику кількість народних засобів, які допомагають прибрати слимаків на городі. Але деякі з них не лише не працюють, а й можуть ще більше привабити шкідників.

Розповідаємо далі в матеріалі про три шкідливі поради щодо боротьби зі слимаками на городі, які, навпаки, ще більше приваблюють слимаків на ваші ділянки.

Які методи боротьби не допоможуть позбутися проблеми, а лише погіршать ситуацію?

Один із таких шкідливих методів позбавлення слимаків – це використання солі. Що потрібно зробити? Взяти велику сіль і посипати ґрунт біля культур, які полюбляють шкідники. Дійсно, чому ж мучитися? Взяв пачку солі, сипнув від душі – і ось тобі щастя.

Однак сіль може серйозно нашкодити ґрунту та культурам, що ростуть. Через неї рослини гірше засвоюють поживні речовини, чахнуть, ґрунт може покритися кіркою, яка перешкоджатиме проникненню вологи. Можуть загинути й усі корисні мікроорганізми.

Як разовий захід, можна спробувати зробити загороджувальну смугу для слимаків, але це буде дієвим лише до першого дощу. Потім процедуру доведеться повторювати, що не принесе нічого хорошого. Тому фахівці не рекомендують зловживати таким методом.

Ними користуються всі, але ці 3 поради з прибирання слимаків на городі не працюють
Ними користуються всі, але ці 3 поради з прибирання слимаків на городі не працюють

Також для боротьби з равликами часто радять висаджувати рослини-репеленти: ті, що своїм запахом відлякують шкідників, зокрема базилік, чебрець, шавлія, лаванда, кріп, петрушка, настурція. Однак равлики зовсім не проти пожувати кріп, та й петрушку з настурцією вони не посоромляться погризти. Саме тому висаджувати настурцію та інші зазначені рослини від равликів – шкідлива порада: квіти не відлякують шкідників, а, навпаки, приваблюють їх.

І ще один момент: багато хто не радить використовувати шкаралупу волоських горіхів для рясного мульчування грядок від слимаків, оскільки вона містить юглон, який стримує ріст та розвиток рослин. Ця речовина дійсно міститься в різних частинах горіха: у корі, корінні та зеленій шкірці. Проте в міру дозрівання концентрація юглона знижується, тому суттєвої шкоди рослинам шкаралупа не завдасть (якщо мульчувати невеликим шаром).

Популярне

Подібні новини