Кум-квітникар з сусіднього села поділився хитрістю: 10 квітів, які треба садити восени для райського саду

А чи знали ви, що деякі квіти краще садити восени, і вони зможуть набагато довше радувати вас своєю красою? Посадка квітів в осінній період має свої переваги.

Якщо ви висадите або посієте квіти восени, то вони зможуть зацвісти вже в перший рік вегетації.

Безперечним плюсом є те, що вам не доведеться вирощувати розсаду квітів узимку, що трохи полегшить ваше життя. Більше того, осіння посадка квітів дозволить насінню зазнати природної стратифікації, що зробить весняні сходи міцнішими. Вони легше перенесуть перепади температур і зацвітуть на кілька тижнів раніше, ніж ті квіти, які були посіяні навесні.

Досвідчені садівники відзначають, що квіти, посаджені восени, менш вразливі до шкідників і хвороб. Більше того, насіння, яке чекає свого часу з осені, вбирає в себе більше вологи, що сприяє його швидкому розвитку. Для осіннього посіву краще вибирати пушкінію, мускарі, сцилу, крокуси, хіонодоксу, нарциси, гіацинти, тюльпани та лілії.

Квітникарі назвали морозостійкі сорти, які посадити у вересні
Квітникарі назвали морозостійкі сорти, які посадити у вересні

Також восени найкраще розділити та пересадити кущі астильби, півонії та хосту. Не завадить посадити восени айстри, хризантеми, матіолу, календулу, чорнобривці, волошки, годецію, дельфініум, а також резеду. Ці квіти краще висаджувати на початку вересня. У середині місяця садіть нарциси, а через тиждень — гіацинти. Тюльпани рекомендується висаджувати в останніх числах вересня.

Тож неодмінно спробуйте висадити восени вищеперераховані квіті, які потішать вас та ваших рідних своєю красою та фантастичним ароматом. А ми щиро баєамо вам успіхів у цій справі.

Популярне

Подібні новини