1 півторашка цього добрива під полуницю у вересні-жовтні збільшує врожай у 5 разів: порада на вагу золота

Зола — це найуніверсальніше підживлення для вашого городу, навіть для полуниці. Вона складається з калію, кальцію, фосфору та інших корисних мікроелементів, необхідних для розвитку рослин.

Це натуральний компонент, який використовується як дуже корисна добавка і особливо цінується при осінньому внесенні.

Незважаючи на простоту застосування зольного добрива, є ряд важливих правил, яких потрібно дотримуватись. Врахуйте, що підживлення золою можна проводити в різні пори року, залежно від структури та родючості ґрунту. Наприклад, на супіщаних та торф’яних ґрунтах зольне добриво вноситься лише раз — восени або навесні.

На глинистих ґрунтах золу необхідно вносити як восени, так і після зимівлі. Об’єм деревної золи для підживлення розрахувати нескладно — він залежить від розміру вашої ділянки. Якщо вона невелика, знадобиться близько двох відер добрива. Якщо у вас більше одного гектара полуничних насаджень, знадобиться щонайменше 15 кілограмів золи. Це пропорції для внесення як восени, так і весною.

Городники розповіли, чим восени підживити полуницю
Городники розповіли, чим восени підживити полуницю

Щоб зробити корисний розчин у рідкому вигляді для осіннього внесення під полуницю після плодоношення, вам знадобиться 10 літрів води та дві склянки деревної золи. Ретельно розмішуйте склад і наполягайте протягом 24 годин. Якщо часу для приготування добрива у вас немає, можна залити суху золу половиною склянки оцту, дочекатися її погашення, після чого додати воду і вносити під кожен кущ полуниці по півлітра такого розчину.

Крім того, з деревної золи можна зробити дуже якісний компост, який також позитивно вплине на полуничне плодоношення.

Популярне

Подібні новини