Дід Степан показав фокус-покус: 2 см цього “піщаного ліжка” – і буряки лежать свіжі, хоч на виставку неси

Овочі, зібрані зі свого власного городу, завжди смачніше та приємніше вживати. Проте ми часто стикаємося з проблемою неправильного збору коренеплодів та їх неналежного зберігання.

Буває, що овочі швидко псуються, загнивають, в’януть — і все це є результатом невірної обробки зібраних коренеплодів та подальшого їх зберігання.

Не всі знають, що існують певні правила збирання врожаю коренеплодів, таких як буряк і морква. Насамперед, їх потрібно викопувати у суху погоду. Якщо земля все ж волога і бруд налип на овочі, його слід очистити сухим матеріалом та залишити під навісом просихати на добу.

Далі необхідно відокремити здорові плоди від тих, які виявилися потворними, хворими або розгалуженими — вони не зберігатимуться довго. Їх можна використовувати як корм для худоби або одразу вживати в їжу.

Тепер перейдемо до питання зберігання. Коренеплоди слід зберігати в дерев’яному ящику без щілин або великому пластиковому відрі. Підійде будь-яка велика ємність. На дно ємності засипаємо шар піску товщиною 2-3 см. Пісок має бути середньої вологості: у занадто сухому піску коренеплоди підсихатимуть, а в дуже вологому можуть загнити.

Городники розповіли, як правильно зберігати моркву та буряк
Городники розповіли, як правильно зберігати моркву та буряк

До піску рекомендується додати кілька гранул триходерми для запобігання виникненню гнилі. Потім зверху на пісок викладаємо коренеплоди, покриваємо їх знову піском із триходермою і так продовжуємо шарами, доки ємність не заповниться. Ємності з коренеплодами можна зберігати в підвалі або льоху. За температури 5 градусів вони можуть зберігатися в піску близько пів року.

Обов’язково спробуйте скористатися нашими порадами, і самостійно пересвідчитесь, що вони дійсно ефективні. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини