Дід Опанас шепнув на вухо стару хитрість: цей “прискорювач” робить компост удвічі швидше. Рослини шаленіють

Усі ми знаємо про користь компосту. Це натуральне добриво для нашого ґрунту, до складу якого входить велика кількість поживних речовин. Компост містить усе необхідне для зростання садових культур.

Проте мінусом компосту є час його дозрівання, який зазвичай займає близько року. Але чи є можливість прискорити цей процес? Так, є.

Прискорити дозрівання компосту можна практично вдвічі. Для цього на початку осіннього періоду компост необхідно полити спеціальним розчином, про який ми зараз розповімо. Вам знадобиться препарат “Гліокладин”, до складу якого входить корисна триходерма. Завдяки їй відбувається прискорення дозрівання, а також покращення якості самого компосту.

Такий компост матиме фунгіцидну дію, що захищає рослини від грибкових хвороб. Приготувати цей розчин нескладно. У літровій банці теплої води потрібно розчинити одну пігулку “Гліокладина”, додати дві столові ложки цукру і трохи комплексного рідкого добрива відповідно до інструкції. Після цього слід закрити банку кришкою і залишити її на кілька днів у темному місці.

Городники розповіли, як прискорити дозрівання компосту
Городники розповіли, як прискорити дозрівання компосту

Через 2-3 дні розведіть розчин у десяти літрах теплої води та додайте препарат “Фітоспорин-М”, який збагатить ваш компост сінною паличкою, зміцнюючи його корисні властивості. У цей же розчин знову додайте дві столові ложки цукру. Отриманий розчин ретельно перемішайте та залиште настоятися на годину. Після цього полийте ним компост, бажано, щоб температура повітря була не нижче 15 градусів.

Такі прості рекомендації значно спростять ваше життя на земельній ділянці. Обов’язково дотримуйтесь порад і пересвідчитесь в їхній ефективності. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини