Хрещена Олена поділилася хитрістю: 50 г цього підживлення під сливу – і врожай такий, що гілля гнеться

Якщо ви хочете отримувати в саду хороший урожай фруктів та ягід, його потрібно підживлювати, і робити це не тільки перед плодоношенням, але й після.

Осінь – це справжня база для хорошого врожаю, тому в цей час потрібно допомогти рослинам перезимувати та закласти основу майбутнього врожаю за допомогою підживлення.

У цій статті ми розповімо, як і коли проводити підживлення плодових дерев: яблунь, вишень, слив, груш та абрикосів. Терміни внесення підживлення – не пізніше вересня, але для найпівденніших регіонів можна відкласти це до середини жовтня.

Молоді та дорослі рослини потребують однакових корисних речовин, проте у різній концентрації. Восени грушам, яблуням та іншим плодовим деревам потрібно багато калію та фосфору, тому ми будемо вносити мінеральні добрива та органічні речовини.

Під яблуню вносимо 5 кілограмів гною або компосту, 10 грамів монофосфату калію та 50 грамів суперфосфату у сухому вигляді, на невелику глибину по всій площі проекції крони дерева. Груші, яблуні, вишні та сливи добре реагують на внесення деревної золи. На один квадратний метр перекопування необхідно рівномірно розподілити приблизно 150 грамів деревної золи.

Експерти розповіли, як правильно підживлювати плодові дерева
Експерти розповіли, як правильно підживлювати плодові дерева

Використовувати золу потрібно в сухому вигляді, закладаючи її на глибину трохи більше двох сантиметрів біля поверхні ґрунту. Після внесення добрив обов’язково мульчуємо прикореневу зону, щоб у ґрунті зберігалося більше корисних речовин надовго.

Усі перелічені добрива можна змішати та засипати в ямки поруч із деревом, але перед внесенням підживлення треба добре полити дерево, щоб коренева система була готова до засвоєння мікроелементів. Після внесення добрив слід перекопати ґрунт.

Щоб підживлення було щадним для кореневої системи молодої рослини, його можна перед внесенням змішати з невеликою кількістю землі.

Популярне

Подібні новини