Бабуся з Карпат збирає “золото” в лісі: дармове добриво восени в грядки – і врожай попре, ніби після ритуалу

Лісові гриби — це дуже поживний продукт не лише для людини, а й для ваших садових та городніх рослин. Вони здатні покращити якість ґрунту та допомогти в інших питаннях.

Багато садівників уже знають, що з грибів можна зробити чудове добриво. Тому під час збору грибів вони відбирають не тільки їстівні гриби, але й старі та переспілі екземпляри в окреме відерце. Це чудове джерело азоту, яке містить білки.

Особливо це актуально для осіннього внесення добрив, оскільки гриби розкладатимуться в ґрунті досить довго і не будуть насичувати його завчасно. Навесні розкладання активізується, і азот стане надзвичайно корисним добривом для більшості рослин. Для внесення такого добрива ми рекомендуємо приготувати грибну бовтанку.

На відро води беремо кілограм сирих грибів, перемішуємо і настоюємо протягом шести годин, після чого поливаємо землю. Осіння грибна бовтанка — це раннє азотне живлення, яке активується тільки навесні. Також можна на один квадратний метр розкидати десять дрібно порізаних грибів. Вони принесуть значну користь вашим грядкам.

Городники розповіли про ефективне безкоштовне добриво з лісу
Городники розповіли про ефективне безкоштовне добриво з лісу

Крім того, гриби є чудовим живленням для корисної бактерії триходерми, яку часто застосовують садівники. Вона захищає город від фітофтори, борошнистої роси та інших грибкових захворювань.

Пам’ятайте, що лісові гриби є харчуванням для багатьох звірят та інших мікроорганізмів, тому ставтеся відповідально до збору грибів для дачних потреб. Збирайте лише ті, що не придатні для їжі або переспілі, щоб не позбавляти тварин їхнього харчування.

Популярне

Подібні новини