Від засобу для засинання до блиску шкіряних виробів: 10 народних хитрощів з касторовою олією від свекрухи

Касторова олія - засіб доволі бюджетний. Та при цьому методів її використання неймовірна кількість. Сьогодні розповідаємо про 10 способів застосувань.

Раніше касторова олія застосовувалася для боротьби з ГРВІ, запорами та лихоманками. Однак вона має багато інших корисних властивостей, про які мало хто знає.

Ми додаємо касторову олію в маски для волосся, адже з її допомогою покращується структура і стимулюється ріст волосяних фолікулів. Для догляду за віями ми виготовляємо засоби з касторової олії, какао і бджолиного воску. Все це потрібно змішати і зберігати у закритій баночці.

Якщо у вас проблеми із засинанням, рекомендуємо нанести крапельку олії на повіки і розтерти. Ви заснете швидко, а сон буде глибоким і міцним. Однак цей метод підходить лише за відсутності алергії.

Для масажу обличчя касторова олія є справжньою знахідкою. Завдяки жирним кислотам, які містяться в олії, шкіра зволожується і насичується корисними речовинами. Для масажу достатньо однієї чайної ложки олії. Після процедури обличчя необхідно вмити та нанести крем.

Щоб доглядати за кутикулою, наносимо олію за допомогою ватної палички. Вона допомагає зробити кутикулу м’якою, що полегшує її видалення. Також олія зміцнює нігті і позбавляє від лущення шкіри рук.

Експерти назвали 10 способів використання касторової олії
Експерти назвали 10 способів використання касторової олії

З роками шкіряні вироби втрачають свою привабливість. Проте касторова олія здатна повернути їх до життя. Для цього потрібно змішати в рівних пропорціях касторову і лляну олії (по 2 чайні ложки) та додати 1 чайну ложку бджолиного воску. Цим засобом можна протирати шкіряні вироби, і вони знову будуть сяяти, як нові.

Перед сном рекомендуємо наносити касторову олію на сухі п’яти, обмотувати їх плівкою або надягати пакети, а зверху — шкарпетки. Вранці знявши шкарпетки та плівку, побачите ороговілі ділянки, які легко видаляються. Повторюйте процедуру до повного зникнення сухості.

Для кімнатних рослин касторова олія також може бути корисною. Додавайте по краплі олії у воду для поливу — вона діє як добриво.

Популярне

Подібні новини