Аномалії клімату чи знаки Всесвіту: в Україні почали квітнути первоцвіти, яких досі не було — що це означає?

Цьогорічна погода не перестає дивувати. Після дощів з піском з Сахари, небувало спекотного літа, до нас прийшла ще одна аномалія: восени розквітли первоцвіти...

Первоцвіти. Вони тішать око після затяжних холодів та дарують надію на те, що вже зовсім скоро омріяне потепління. Втім, цього року природа знайшла чим здивувати українців.

У Хмельницькому та на Рівненщині місцеві жителі з подивом спостерігають за розквітом квітів, які зазвичай з’являються лише навесні. Незвичне осіннє цвітіння первоцвітів викликало у мережі хвилю обговорень: чи це наслідок кліматичних аномалій, чи, можливо, Всесвіт посилає українцям особливі знаки?

Екологи пояснили, чому восени в Україні розквітли первоцвіти

Є повір’я, що повторне цвітіння весняних квітів та дерева не є випадковістю. Наприклад, якщо яблуня зацвітає вдруге за рік, її господарі знайдуть нове джерело доходу, а якщо на подвір’ї розквітає вишня, дівчину з цього дому зовсім скоро видадуть заміж.

Однак багато хто схиляється до думки, що незвичне цвітіння пов’язане з кліматичними змінами. Нестабільність погодних умов, теплі осінні дні та відсутність ранніх заморозків можуть стимулювати рослини до повторного цвітіння. Це явище спостерігається не лише в Україні, але й в інших країнах, де клімат стає все менш передбачуваним.

Екологи пояснили, чому восени в Україні розквітли первоцвіти

У мережі з’явилися припущення, що помічені квіти – це не весняні первоцвіти, а осінні пізньоцвіти, зокрема колхікум. Це – ніжна осіння рослина, яка за своїм виглядом дуже схожа на весняні крокуси. Ось вона як раз і може спантеличити.

Зелена красуня не лише приваблює бутонами, але й є невибагливою у догляді. Колхікум – багаторічна цибулинна рослина, яка може рости і цвісти кілька сезонів поспіль без пересадки. Саме за здатність розквітати пізньою осінню її й називають пізньоцвітом.

Популярне

Подібні новини