У мене клумба квітне аж поки морози не настануть: даю для айстр, жоржин та чорнобривців ось ці 4 компоненти

Осінь – період, коли сад ще радує око яскравими кольорами. Тож хризантеми, айстри, жоржини та інші осінні квіти вимагають особливої уваги та підживлення, щоб забезпечити цвітіння до самих заморозків.

Квіти восени потребують добрив, багатих на калій і фосфор. Ці елементи допомагають зміцнити кореневу систему та підвищують стійкість рослин до перепадів температур. Калій також сприяє накопиченню поживних речовин у коренях, що особливо важливо для багаторічників.

Він допомагає зберегти енергію, необхідну для весняного пробудження. Для підживлення використовуйте комплексні мінеральні добрива з позначкою “осінні”. У них збалансований склад, який враховує потреби рослин у цей період. Але існує й альтернатива — зольний розчин (настій деревної золи) багатий на калій і підходить для органічного підживлення осінніх квітів.

Городники розповіли, що можна з робити з чорнобривцями після цвітіння
Садівники розповіли, як продовжити цвітіння айстрам, жоржинам, чорнобривцям

Азот – вносимо мінімум

У теплу пору року квіти отримують достатньо азоту, який стимулює ріст зелених частин. Однак восени азотні добрива варто зменшити або взагалі виключити. Його надлишок сприятиме надмірному розвитку листя на шкоду цвітінню і може знизити стійкість рослин до холодів.

Органічні добрива – джерело довготривалої поживи

Органіка – це ідеальний варіант для осінніх підживлень. Компост, перепрілий гній або настої трав дають рослинам потрібні мікроелементи поступово, що підтримує їх у гарній формі до заморозків і забезпечує поживою на наступний сезон.

Коли та як правильно садити айстри навесні
Садівники розповіли, як продовжити цвітіння айстрам, жоржинам, чорнобривцям

Отже, розкладіть тонкий шар компосту або перепрілого гною навколо кореневої зони рослин. Це не тільки підживить квіти, але й покращить структуру ґрунту. Настій кропиви або валеріани також допоможе забезпечити їх корисними речовинами, підвищуючи стійкість до хвороб.

Мікроелементи – важливі для яскравого цвітіння

Не слід забувати про важливість мікроелементів, таких як бор, магній і залізо. Їхній дефіцит може спричинити слабке цвітіння та пожовтіння листя.

Популярне

Подібні новини