Сусідка-чепуруха Іра розповіла, чому необхідно витирати посуд сухим рушником: шкода, що не знала раніше

Кожна людина впевнена, що знає, як мити посуд, і це не дивує. Подібні побутові турботи лягають на наші плечі вже з ранніх років. Тим дивніше бачити розбіжності серед господинь щодо миття посуду.

Чи дійсно є причини для суперечок?

Кухня — місце, де постійно відбуваються кулінарні експерименти, тому підтримувати тут чистоту дуже непросто. Особливо ненависним заняттям виявляється щоденне миття посуду. Тож немає нічого дивного в тому, що господині намагаються впоратися з цим завданням якомога швидше. Саме тому ритуал витирання щойно вимитого посуду сухим рушником сьогодні можна побачити далеко не на кожній кухні.

Але чи потрібно взагалі витирати чистий посуд насухо? Противники цієї процедури стверджують, що після протирання чистого посуду на ньому залишаються частинки тканини, які роблять подальше використання тарілок і чашок малоприємним. Ми ж залишимо цей аргумент осторонь і перерахуємо переваги витирання посуду насухо.

Сухий посуд позбавляє від вогкості в шафі. Після ретельного витирання посуд виглядає краще, оскільки на його поверхні не залишається негарних розводів. До того ж, не доводиться регулярно чистити сушарку для посуду, в якій накопичується і застоюється вода. Коли щойно помитий посуд відправляється на сушарку, вона може розбризкувати воду по всій кухні.

Досвідчені господині розповіли, чому завжди витирають чистий посуд
Досвідчені господині розповіли, чому завжди витирають чистий посуд

Крім того, посуд дійсно виявляється чистішим: на поверхні тарілок не накопичується все те, чим багата вода з наших водопроводів. Фахівці також стверджують, що залишки миючого засобу часто залишаються на посуді навіть після ретельного ополіскування. Витираючи начиння рушником, ми позбавляємося не тільки від побутової хімії, але й від більшої частини бактерій.

Не дивно, що прати кухонні рушники для посуду радять після кожного використання. А щоб не доводилося прибирати ворсинки з поверхні тарілок, краще використовувати ганчірки з мікрофібри, які ефективно видаляють залишки миючого засобу, жир, непотрібну вологу та хвороботворні бактерії.

Популярне

Подібні новини