Неприємна проблема: як прибрати мокриць і лусочниць у ванній кімнаті – 5 перевірених народних засобів

Лусочниці та мокриці є поширеними комахами, які досить часто полюбляють оселятися у ванній кімнаті, а особливо вони віддають перевагу тим місцям, де утворюється пліснява.

Розповідаємо далі в матеріалі, які 5 дієвих народних засобів допоможуть вам без зайвих зусиль прибрати мокриць та лусочниць у ванній кімнаті.

Швидкий та ефективний спосіб, який допоможе прибрати мокриць та лусочниць у ванній кімнаті

Безперечно, не слід забувати про систематичне та дуже ретельне прибирання, регулярне провітрювання кімнат, а також догляд за трубами та вентиляцією. Проте, якщо лусочниці і мокриці все ж таки з’явилися, можна спробувати кілька народних методів боротьби з ними.

Борна кислота

Необхідно взяти одну чайну ложку засобу та розвести її в пів літрі води. Отриману рідину потрібно нанести на ті місця, де зазвичай скупчуються комахи, а також рекомендується обробити шви між плитками.

Сухий квас

Для цього способу розчиніть сто грамів речовини в пів літрі води, а після цього проведіть обприскування підлоги та стін.

Ці 5 перевірених народних засобів допоможуть без мороки прибрати мокриць і лусочниць у ванній кімнаті
Ці 5 перевірених народних засобів допоможуть без мороки прибрати мокриць і лусочниць у ванній кімнаті

Картопля

Потрібно взяти картоплину, розрізати її на 2 половини та в кожній зробити невеличку “дірочку-пастку”, в котру поміститься комаха. Після цього залиште пастку на 24 години саме в тих місцях, де частіше за все спостерігаєте лусочниць або мокриць.

Галуни

У народі такі мінерали доволі часто мають назву “квасці”. Для цього дієвого методу на один літр води візьміть сто грамів зазначених мінералів, а потім отриманою рідиною обробіть всі заражені поверхні.

Сіль, тютюн та червоний перець

Змішайте в рівних пропорціях ці три продукти та розсипте їх по підлозі у вологій кімнаті.

Важливо знати, що мокриці та лусочниці, окрім ванних кімнат, зазвичай оселяються також у вентиляційних системах і трубах, книжкових або кухонних шафах, у просторах під плінтусами, на підвіконнях, а також у щілинах плитки.

Популярне

Подібні новини