Петунії аж вилазять з горщика пишним водоспадом: просто підживила їх цим “рідким золотом” і все в бутонах

Петунії — чудові квіти, аби вирощувати вдома на підвіконні або підвісити горщики у саду. Втім, як зробити їхнє цвітіння дійсно пишним? Розповідаємо секрет.

Петунії — це справжні королеви клумб і балконів. Особливість цих рослин полягає в їхньому швидкому рості та тривалому цвітінні, але для того, щоб вони справді милували око, їм потрібна турбота. Один із секретів неймовірного цвітіння — це регулярне підживлення, і найкращим добривом для петуній є дріжджовий розчин, що буквально змушує квіти покриватися бутонами й цвісти увесь сезон.

Дріжджі є джерелом важливих для росту рослин речовин, таких як азот, фосфор і калій. Вони також стимулюють активну діяльність корисних мікроорганізмів у ґрунті, які допомагають петуніям засвоювати поживні речовини. Це робить дріжджовий розчин ефективним природним добривом.

Роблю цю процедуру для петуній за перевіреною схемою, і результат – квіточка цвіте дуже довго та рясно
Садівник назвав найкраще добриво для петуній

До того ж цей засіб не тільки допомагає збільшити кількість бутонів, але й забезпечує більш насичене забарвлення квітів, завдяки чому клумба або балкон завжди виглядає яскраво й святково.

Щоб приготувати розчин для підживлення, потрібно 10 грамів сухих дріжджів і 2 столові ложки цукру. Їх розчиняють у 10 літрах теплої води й настоюють близько двох годин у теплому місці. При цьому важливо дотримуватися норми: відро добрива на п’ять квадратних метрів клумби.

Квітникар розповів, як простимулювати петунію до цвітіння
Садівник назвав найкраще добриво для петуній

Підживка стимулює розвиток кореневої системи, що є ключем до міцної рослини та тривалого цвітіння. Однак головною умовою успіху є регулярність підживлення. Найкраще проводити процедуру ввечері, щоб уникнути опіків на листі. Варто врахувати, що через тиждень після пересадки квітів на постійне місце слід дати азотовмісні добрива, щоб підтримати ріст зеленої маси.

Підживлення дріжджами можна робити кожні 10-14 днів, а для ще кращого результату можна чергувати його з іншими видами добрив.

Популярне

Подібні новини