Після смаження на сковорідці використовую фольгу – рятує щоразу: ось для чого вона мені насправді потрібна

Після смаження на олії ми зазвичай не замислюємося над питанням, куди її подіти, і звично виливаємо в раковину, а дарма! Адже ця проста дія не настільки безпечна, як може здатися на перший погляд.

Будь-який жир, будь він рослинного чи тваринного походження, – це сполука, яка не розчиняється у воді. Тобто, при потраплянні в холодне середовище він стає густим, а іноді й зовсім твердим. Безпосередньо або опосередковано в такій субстанції жир може завдати шкоди як нашому здоров’ю, так і навколишньому середовищу. Давайте розбиратися, як утилізувати олію правильно.

Під час смаження на сковорідці досвідчені господині обов’язково тримають під рукою шматок фольги, проте не кожна людина розуміє, для чого це потрібно. Виявилося, що така хитрість має цілком розумне пояснення, адже вона допомагає вирішити досить популярну проблему.

Відомо, що після приготування їжі на сковорідці залишки олії прийнято виливати в раковину або в унітаз, проте це призводить до утворення засмічення в сантехніці, адже весь жир починає накопичуватися на трубах.

Без цього навіть готувати не починаю: навіщо після смаження на сковорідці використовувати фольгу
Без цього навіть готувати не починаю: навіщо після смаження на сковорідці використовувати фольгу

Безпечно утилізувати олію можливо завдяки фользі. Застеліть поверхню раковини фольгою, зробивши заглиблення у місці зливу. Після цього залийте в отриману чашу олію.

Акуратно загорніть фольгу в пакетик, після чого викиньте його у відро для сміття. Завдяки такій хитрощі раковина залишиться повністю чистою, при цьому і для труб не буде жодної шкоди.

Також зливати масло від смаження продуктів можна у звичайні скляні банки, після чого здавати його в пункт селективного збору побутових відходів. Однак важливо зважити на те, що такі пункти є не у всіх містах.

Порада:

Якщо у вас є собаки або кури, то можете додавати масло після смаження при приготуванні “мішанки” або каші. Однак у такому маслі не повинно бути часнику, цибулі і спецій.

Популярне

Подібні новини