Баба Галя консервує 60 років без жодного конфузу: 5 золотих правил, щоб огірки не “бабахнули” взимку

Багато хто намагається закатати на зиму побільше сезонних овочів, щоб у холодну пору року насолоджуватися смачними закусками. Однак не завжди все йде за планом.

Часом трапляються неприємні ситуації, коли помідори з огірками вибухають, залишаючи нас без консервованих овочів.

Пам’ятайте, що це відбувається тільки у випадках, коли під час заготовок були допущені серйозні помилки. Якщо все зроблено ідеально правильно, банки можуть стояти кілька місяців у цілості й безпеці. Щоб консервація не вибухала, візьміть на озброєння наступні поради від досвідчених господинь.

По-перше, огірки та помідори слід ретельно промивати. Якщо овочі занадто брудні, не забудьте вимочити їх у каструлі або тази перед закладкою. Пам’ятайте, що навіть маленька піщинка може стати причиною розвитку патогенних процесів.

По-друге, банки та кришки повинні бути стерильними, тому приділяйте процесу підготовки більше уваги.

Господині назвали 5 секретів ідеальної консервації
Господині назвали 5 секретів ідеальної консервації

Третя порада заключається в тому, що якщо ви вирішили відійти від рецепту, то робити це потрібно вкрай обережно. Якщо ви промахнетесь з пропорціями солі та цукру, то це може обернутися вибухом консервації.

Також пам’ятайте, що для кожної банки є свій час стерилізації і його потрібно дотримуватись. Якщо ви простерилізуєте консервацію менше часу, ніж треба, то не дивуйтеся якщо станеться конфуз.

Нарешті, кришки потрібно закручувати максимально щільно. Якщо потрапить повітря, всі ваші зусилля будуть марними.

Такі прості, але дуже важливі правила та рекомендації забезпечать довготривале зберігання вашої смачної консервації. Чого ми вам й бажаємо!

Популярне

Подібні новини