Фіалки не цвітуть? Тьотя Галя розкрила секрет: “Ллю 100 грам цього під корінь, і квіти пруть несамовито”

Досвідчені квітникарі розповіли про три найчастіші помилки, через які фіалки не зможуть порадувати вас пишним цвітінням і швидким зростанням.

Вважається, що фіалки цвітуть всього кілька тижнів на рік. Поспішаємо тебе порадувати: захоплюватися їхнім цвітінням можна набагато частіше. Головне — знати, як правильно доглядати за цими квітами.

Перша і найбільша помилка, яку роблять власники фіалок, полягає в тому, що квітку виставляють прямо на сонце. Запам’ятай: фіалки не люблять прямих сонячних променів. Найкраще розмістити їх на північному або північно-західному вікні квартири. Проте, якщо всі вікна виходять на південний бік, їх можна просто затінити, і таким чином рослина не постраждає.

Не забувай про оптимальну температуру: фіалка — дуже теплолюбна рослина. Якщо температура впаде нижче +16°C, вона може загинути. Найкомфортніше їй за температури близько +24°C.

Одна з найчастіших помилок при вирощуванні фіалок — пересадження квітки у більш просторий і великий горщик. Багатьом здається, що фіалкам тісно у маленькому горщику, але це не так. Фіалки почуваються чудово в невеликих горщиках, оскільки саме в них вони здатні найшвидше розпуститися.

Садівники розповіли що робити, якщо не квітнуть фіалки
Садівники розповіли що робити, якщо не квітнуть фіалки

Якщо посадити фіалки у великий горщик, рослина не буде цвісти, доки коріння не заповнять увесь ґрунт. Крім того, у великих горщиках фіалки швидше старіють і можуть загинути.

Цій квітці потрібна значна кількість різних елементів. Якщо фіалці не вистачає калію та фосфору, рослина може швидко загинути. Також не забувайте часто пересаджувати фіалки або міняти їм ґрунт. Фіалка не зацвіте сама по собі, якщо догляд за нею зводиться лише до поливу.

Щоб фіалки рівномірно розпускалися і виглядали красивими, краще повертати їх до сонця. Крім того, стежте, щоб на фіалках не було пасинків, оскільки саме через них квітка може відчувати дискомфорт.

Нехай фіалки радують вас швидким зростанням і пишним цвітінням!

Популярне

Подібні новини