Бульйон готую на м’ясі та на “склянці” – завжди кладу в каструлю стакан: навіщо? Відповідь дивна, ефективна!

Прозорий бульйон на м'ясі – мрія кожної господині. Розповідаємо, як навчитись готувати такий і що для цього потрібно. Секрет доволі простий і доступний кожному.

Ніжний, смачний і прозорий бульйон – ось вона, мрія кожної господині. Втім, приготувати таку страву в умовах власної кухні вдається далеко не кожній господині. Навіть якщо ви навчились готувати такий суп, то бувають виняток із правил. Часом навіть у професіоналів не виходить приготувати гідну страву. Що ж робити в такому разі?

Як приготувати прозорий бульйон

Експерти говорять: у процесі приготування м’ясо часто стає сухим і дуже твердим. Зрозуміти причину буває важко. Мовляв, продукт свіжий та й усіх правил було дотримано. Втім, секрет приготування ідеального бульйону та ніжного й соковитого м’яса розкрито. Як з’ясували науковці, вся причина невдалої страви у неправильно обраній температурі для приготування супу.

Експерти розповіли, як приготувати прозорий бульйон на м'ясі та навіщо для цього склянка
Експерти розповіли, як приготувати прозорий бульйон на м’ясі та навіщо для цього склянка

А допомогти підібрати ту саму вірну температуру допоможе звичайна склянка. М’ясо в бульйоні має не варитись в активному окропі, а повільно готуватись. Професійні кулінари називають температуру 75-95 градусів ідеальною для отримання ніжного м’яса та ідеально прозорого бульйону. У такій температурі колаген розпадається швидше, а желатин виділяється у межах норми. Якщо ж температура вища, то суп починає ставати “мутним”, а м’ясо – твердим.

Експерти розповіли, як приготувати прозорий бульйон на м'ясі та навіщо для цього склянка
Експерти розповіли, як приготувати прозорий бульйон на м’ясі та навіщо для цього склянка

Аби не потрапити на такий гачок, просто потрібно покласти звичайнісіньку склянку в каструлю з м’ясом. Вона буде індикатором температури. Коли вода з м’ясом почне закипати, а температура складатиме вище як 95 градусів, то склянка почне битись об стінки каструлі. Це буде для вас сигналом, що настав час трішки зменшити вогонь.

Популярне

Подібні новини