Дідусь-агроном із 38-річним стажем розповів, як приготувати незвичайне добриво від шкідників з 3 компонентів

Ох вже ці шкідники на городі. За один день можуть звести нанівець усі старання садівників. Через це доводиться викручуватися, для кожної рослини готувати своє добриво проти шкідників.

Однак городники почали шукати засіб, який допоможе врятувати відразу від кількох шкідників, такий собі універсальний препарат, який здатний врятувати ділянку від нашестя непроханих гостей. І вони його знайшли.

Засіб реально працює. Звісно, запущені випадки таким чином не вирішити. Але якщо ви тільки помітили, що шкідники почали атакувати ваші грядки, вживайте заходів. Використовуйте цей перевірений рецепт – і побачите, що “дармоїдів” стане менше.

Розповідаємо далі в матеріалі, як власноруч приготувати універсальне дієве добриво від різноманітних шкідників та хвороб.

Досвідчені агрономи поділилися незвичайним та ефективним рецептом добрива, що наділяє рослини силою та забезпечує надійний захист від різноманітних шкідників.

В осінній період можна поєднати три добрива в одній суміші, щоб створити справжній скарб для саду. Це підживлення може використовуватися для полуниці, смородини, а також для грядок загалом.

Це добриво з 3 інгредієнтів наділить рослин силою і забезпечить надійний щит від шкідників: секрет агрономів
Це добриво з 3 інгредієнтів наділить рослин силою і забезпечить надійний щит від шкідників: секрет агрономів

Для того щоб приготувати потужне комплексне добриво, змішайте один кілограм золи, п’ятсот грамів сульфату калію та два кілограми тютюнового пилу.

Як зазначають фахівці, тютюновий пил є і добривом, і відлякувачем різноманітних шкідників одночасно. До того ж він неймовірно багатий на калій, фосфор та інші корисні елементи. Відтак після контакту із пилом шкідники гинуть.

При використанні для жимолості (або бружмелю), аґрусу та смородини необхідно покласти дві столові ложки добрива під кожен кущик, а для полуниці – дві чайні ложки; для малини – дві-три столові ложки на кожний метр грядки. Залишки можна використовувати при перекопуванні землі та на майбутніх грядках з цибулею, баклажанами, огірками та часником.

Після внесення такого власноруч приготовленого “потужного” добрива ґрунт збагачується поживними речовинами, коріння рослин зміцнюється і краще переносить зимові холоди.

Популярне

Подібні новини