Я одразу викинула мочалку, коли дізналась про №3: топ-7 звичок у душі, які шкодять вашій шкірі

Що може бути складного у прийомі душу? Здавалося б, немає нічого простішого: ось вода, ось мило, намилюєш тіло, потім змиваєш — і все. Та не все так легко.

Життя не раз демонструвало, що ми часто припускаємося помилок у найпростіших речах. І не думайте, що це не про вас. Після прочитання цієї статті ви дізнаєтеся про сім найпоширеніших помилок, які ми допускаємо, приймаючи душ.

Перша помилка — це надто гаряча вода. Гарячий душ може розслабити ввечері або зігріти вранці, але температура води не повинна бути надто високою. Гарячий душ має бути теплим, оскільки надмірно гаряча вода сушить шкіру. Крім того, вона змиває натуральний шкірний секрет, який виділяє наш організм. Якщо хочете зігрітися, постійте під гарячою водою хвилину, а потім зменшіть її температуру.

Друга помилка — занурення у воду перед нанесенням гелю для душу. Як тільки ви вибрали комфортну температуру води, починайте митися. Не обов’язково спочатку намокати. Просто нанесіть гель або намильте мочалку без попереднього зволоження шкіри. Це правило стосується і миття голови: не змочуйте волосся перед нанесенням шампуню. Так ви зможете використати менше кондиціонера, оскільки тепле середовище відкриває фолікули і робить кондиціонер більш ефективним.

Експерти назвали 7 популярних помилок під час прийняття душу
Експерти назвали 7 популярних помилок під час прийняття душу

Третя помилка — використання мочалки з люфи. Натуральна мочалка може становити небезпеку. Вчені з’ясували, що після багаторазового використання на ній накопичуються мертві клітини, які забруднюють її. Крім того, вологе середовище ванної кімнати сприяє розмноженню бактерій. Краще вибрати синтетичну мочалку.

Четверта помилка — надмірне тертя тіла мочалкою. Ретельно мити потрібно лише забруднені ділянки тіла або ті, що сильно пітніють, такі як пахви та інтимна зона. Якщо регулярно терти все тіло мочалкою, шкіра стане сухою і витонченою. Найкраще використовувати дитяче мило або гель без ароматизаторів.

П’ята помилка — забування про гігієну ніг. Часто, приймаючи душ, ми не приділяємо належної уваги стопам. Через це можна отримати грибок чи інші інфекції. Експерти рекомендують ретельно мити ноги з милом щодня, а після душу добре витирати їх рушником.

Шоста помилка — нанесення крему для тіла одразу після душу. Звичка наносити зволожуючий крем після того, як ви обтерлися рушником, може бути не завжди корисною. Такий крем слід використовувати не частіше одного-двох разів на тиждень, але не щодня.

Сьома помилка — занадто довге перебування в душі. Навіть якщо ви любите постояти під теплою водою, шкіра може постраждати, оскільки змивається натуральний захисний секрет. Час перебування в душі не повинен перевищувати 10 хвилин. Якщо ви потребуєте частішого миття після занять спортом чи пробіжки, приймайте душ, але робіть це швидко.

Популярне

Подібні новини