Не звертала увагу, поки не відчула на собі дію карми: 6 речей, які ніколи не можна давати комусь в борг

Давати в борг – одна з поганих звичок і слід памʼятати, що не всі речі можна комусь позичати. Сьогодні ви дізнаєтеся, що не слід давати в борг навіть рідним людям.

Є речі, які краще не давати в борг, щоб уникнути неприємних ситуацій або втрат. Однією з таких є гроші. Гроші можуть стати причиною сварок і конфліктів, якщо їх не повернуть вчасно або взагалі не повернуть. Віддаючи гроші в борг, ви ризикуєте втратити як фінанси, так і відносини. Особливо, якщо ви не встановили чітких правил повернення.

Другий пункт — це книги. Багато хто забуває повертати книги, і вони можуть назавжди залишитися у того, хто їх позичив. До того ж, книги часто псуються в процесі використання, і віддати назад зіпсовану книгу можуть лише в рідкісних випадках. Це особливо стосується тих, хто цінує свої книжкові колекції.

Наступна річ, яку не варто позичати — це інструменти. Часом, люди не знають, як правильно поводитися з інструментами, і вони можуть повернутися до вас у пошкодженому або зношеному стані. Або ж взагалі не повернутися, якщо знайомий вирішить, що інструмент більше не потрібен вам так, як йому.

Що не можна давати в борг навіть рідним людям
Що не можна давати в борг навіть рідним людям

Особисті предмети гігієни, такі як щітки, гребінці, рушники чи косметичні засоби, категорично не можна давати нікому. Це не тільки небезпечно з точки зору здоров’я, але й може викликати дискомфорт, навіть якщо ваш знайомий не поверне ці речі.

Речі для особистого користування, як-от прикраси, аксесуари або одяг, також варто тримати при собі. Позичаючи такі предмети, ви ризикуєте втратити їх або отримати назад у неналежному стані. Це може призвести до образ і неприємних розмов.

І нарешті, не варто давати в борг ваші паролі та особисту інформацію. Навіть якщо ви довіряєте людині, передача таких даних може призвести до зловживання або порушення вашої приватності. Залишайте такі речі при собі, аби уникнути неприємностей.

Популярне

Подібні новини