Ваш кіт – не просто пухнастик, а справжній цілитель: 5 причин, чому мурчик обирає вас в якості подушки

Домашні улюбленці сильно прив'язуються до своїх господарів, уважно стежать за кожним їхнім кроком, із задоволенням грають і втішають людину, коли вона почувається не дуже.

Сьогодні ми поговоримо про те, чому коти сплять із господарями. Кішки сплять там, де тепло. Не секрет, що коти шукають для сну теплі місця, тому часто засинають на сонці або біля батареї. Справа в тому, що температура тіла кішки на один-два градуси вища, ніж у людини, тому їм важче зігрітися.

Домашні улюбленці із задоволенням притискаються до нас, зігріваючи себе під час сну. З іншого боку, кішка може не спати з господарем, якщо їй занадто жарко. Ще одна причина — комфорт. На відміну від собак, які можуть заснути будь-де, для котів дуже важливо мати м’яке та зручне спальне місце. Кіт спить з нами, бо знає, що у нас м’яко й комфортно. Він може вибрати для сну пухову подушку, теплу ковдру або акуратно складену стопку постільної білизни.

Експерти розповіли, чому коти люблять спати з господарями
Експерти розповіли, чому коти люблять спати з господарями

Котам також важлива безпека. Незважаючи на те, що коти походять від диких хижаків, вони в душі м’які та беззахисні тварини. Кішка спить із господарем, бо відчуває себе захищеною, розуміє, що її тут не скривдять, і може спокійно розслабитися. Крім того, запах господаря створює відчуття безпеки, що діє на тварину заспокійливо. Контроль — ще одна причина, чому коти сплять з господарями.

Протягом дня пухнастик може закрити очі, але продовжувати стежити за рухами господаря, адже за своєю природою котам важливо бути в курсі всього, що відбувається поруч. Це дозволяє їм вчасно помітити можливу загрозу або просто дізнатися, чому ви встаєте вночі. Іноді коти забираються ближче до нас, щоб вчасно випросити ще одну порцію ласощів.

Давно не секрет, що коти відчувають чужий біль — не лише фізичний, а й емоційний. Вони часто лягають на хворе місце і муркочуть, засинаючи на ньому. Існує думка, що кішки відчувають тепло, яке випромінюється з пошкодженого місця, тому нерідко сплять із господарем, коли у того підвищена температура, болить голова або суглоби.

Популярне

Подібні новини