Пляшки 1,5 літрів з-під води не віддаю нікому – вішаю на паркан: як дізнаєтесь навіщо, зрозумієте мене

Чи знаєте ви, що пляшки на городі потрібні не лише для того, щоб зберігати у них воду? Редакція сайту "Добрі новини" знайшла цікавий лайфхак, який допоможе зберегти вам врожай.

Пластик міцно увійшов у наше життя і без нього сучасний світ уявити напрочуд важко. Ми з вами купуємо та використовуємо щонайменше 3 одиниці такої тари у повсякденному житті. Втім, не варто викидати ваші пляшки, адже вони ще прослужать вам не один рік вірою-правдою на городі.

Отож, навіщо нам брати пусту тару на дачу? Мова, як ви зрозуміли, піде не про зберігання води.

Підживлення для дерев за допомогою пляшки з-під води: поради від садівників
Експерти розповіли, як можна застосувати пластикову тару на городі

Порожні пластикові пляшки, які зазвичай опиняються у сміттєвому баку, можуть стати вашим найкращим союзником у боротьбі за урожай. Вони легкі, їх легко знайти, а завдяки своїй формі, можуть стати ідеальними вітряками.

Процес виготовлення — елементарний та не вимагає спеціальних інструментів. Для початку вам знадобляться пляшки об’ємом 1,5-2 літри. Зріжте верхню частину пляшки і зробіть кілька надрізів по боках, щоб утворилися смужки, які будуть діяти як лопаті. Чим більше смужок ви зробите, тим краще вітряк буде обертатися.

Закріпіть тару на паркані або дереві так, щоб вона могла вільно рухатися. Коли вітер дме, пляшки починають обертатися, видаючи шурхіт, що ефективно відлякує птахів. Пернаті дуже чутливі до незвичних звуків і візуальних ефектів, тому такий простий механізм може стати надійним захистом.

Навіщо палити пластикові пляшки – господині розповіли геніальний лайфхак
Експерти розповіли, як можна застосувати пластикову тару на городі

Також нижня частина пляшок може послугувати відмінною тимчасовою теплицею. Навесні, коли погода не надто стабільна, частиною тари можна накривати ніжну розсаду, аби при похолоданні вночі вона не загинула.

Зробити такий парник ще простіше, аніж вітряк: достатньо просто відрізати горлечко та запальничкою обробити край зрізу, аби він був м’якший і не загрібав землю.

Популярне

Подібні новини