Операція “Чистий матрац”: від вина до помади – розкриваю свій гід по позбавленню від різноманітних плям

Для того, щоб ваш матрац залишався чистим, достатньо дотримуватись кількох простих правил: їсти не в ліжку, користуватися чохлами або наматрацниками, дотримуватися елементарних правил гігієни.

Однак, навіть цих заходів часто не вистачає для збереження чистоти, і настає момент, коли постає питання, як вивести плями, що з’явилися.

Очищення матраца – ціла наука. Безпосередньо для прання необхідно приготувати воду, господарське мило та пральний порошок. Із цих інгредієнтів роблять розчин. Варто мати під рукою тази, відра та велику кількість води. На матрац наноситься спінений розчин за допомогою губки, ретельно розтирається і видаляється серветкою для збирання, яку необхідно регулярно споліскувати у чистій воді. Сам матрац занурювати у воду не варто, оскільки він не зможе повністю висохнути.

Якщо метою є не прання, а лише усунення специфічного запаху, можна скористатися содою. Насипте її на поверхню матраца, а через годину пропилососьте. Варто пам’ятати, що для прання не годяться сухі очищувачі та агресивні засоби для виведення плям. Найкраще використовувати господарське мило, яке має чудові очищувальні та дезінфікуючі властивості.

Експерти розповіли, як правильно чистити матрац
Експерти розповіли, як правильно чистити матрац

Очищення матраца від плям має кілька способів, але всі вони ефективні лише щодо нових забруднень. Наприклад, свіжа пляма обробляється мильним розчином, зайву піну варто промокнути рушником і залишити матрац висихати. Можна також змішати сіль із соком лимона, нанести отриману суміш на пляму на кілька годин, а потім змити.

Позбутися запаху допоможе оцтовий розчин – ним потрібно протерти поверхню матраца. Окрім плям, є й інші забруднювачі, і для кожного з них є свої особливості. Наприклад, для забруднень воском використовується промокальний папір і гаряча праска, помада видаляється спиртом, плями від червоного вина – сіллю, сліди крові – за допомогою перекису водню, а лак для нігтів – ацетоном.

Щодо догляду за ортопедичними матрацами, найкращим варіантом є професійна хімчистка. Проте є кілька способів відстрочити це. Матрац необхідно перевертати з одного боку на інший хоча б раз на півроку, пилососити поверхню щотижня і використовувати спеціальний чохол. У разі появи плям можна спробувати вивести їх за допомогою засобів для чищення м’яких меблів.

Здебільшого плями можна очистити за допомогою підручних засобів, і, звісно, не зайвим буде мати під рукою спеціальні засоби для очищення плям, намагаючись зовсім не допустити їх виникнення.

Популярне

Подібні новини