Таємниці, що ховаються за вухами: як дізнатися про людину все, лише глянувши на її вушні раковини

Ще з античних часів вчені помітили тісний зв'язок між зовнішністю та характером людини. Питання фізіогноміки цікавили Гіппократа, Піфагора, Арістотеля, і навіть Леонардо да Вінчі.

Особливу увагу фізіономісти приділяли вухам, адже саме ця частина тіла формується ще в утробі матері і не змінюється протягом усього життя, хіба що лише збільшується.

Наші вуха унікальні. Мало кому відомо, що вуха людини так само індивідуальні, як і відбитки пальців. Сьогодні активно розробляється спеціальний метод ідентифікації людей за формою вушної раковини. Британський дослідник із Саутгемптонського університету винайшов комп’ютерний метод ідентифікації за допомогою сенсорів, які зчитують зображення вушної раковини та записують його у цифровому вигляді.

Цей метод досконаліший у порівнянні з ідентифікацією за сітківкою ока або відбитками пальців. Можливо, в майбутньому для проходження паспортного контролю знадобиться лише цифрова голограма.

Фізіономісти зі сходу, при діагностиці, умовно ділять вухо на чотири частини: зовнішній обідок, середню, внутрішню частину та мочку. Якщо всі частини вуха мають правильну будову та добре виражену форму, фахівці роблять висновок, що у людини було щасливе дитинство.

Про що може розповісти форма вух: думки експертів
Про що може розповісти форма вух: думки експертів

Наші розумові здібності також видають вуха. Положення вух стосовно брів може розповісти про інтелект людини. Якщо верхня лінія вух знаходиться вище лінії брів, це свідчить про високі розумові здібності. Якщо ж вона на одному рівні з бровами — це індикатор інтелекту вище середнього.

Великий розмір вушних раковин часто свідчить про видатні музичні здібності, а маленькі вуха вказують на чутливу натуру. Надто м’ясиста вушна раковина зустрічається у жорстоких і похмурих людей, а загострені догори вуха говорять про помірність їхніх власників. Щільно притиснуті до голови вуха свідчать про стриманість та обережність людини.

На Сході подовжені мочки вважаються ознакою мудрості та витривалості, недарма у Будди були довгі мочки. Невеликий розмір мочок свідчить про надзвичайну акуратність власника. Люди з квадратними мочками є надзвичайно наполегливими та часто холериками, що допомагає їм досягати своїх цілей.

Цікаво, що на наших вухах розташовано більше 200 акупунктурних точок, які відповідають за роботу внутрішніх органів. Правильно масажуючи ці точки, можна вирішити різноманітні проблеми з фізичним здоров’ям і емоційним станом. Щоб зрозуміти, де саме знаходяться ці точки, достатньо уявити, що вухо — це дитина в позі ембріона. Для більш детальної діагностики варто придбати карту вушної раковини.

Популярне

Подібні новини