Наближаються 2 заборонених дня для квашення капусти: вийде слизька, кисла і м’яка – з чим це пов’язано

Чи знаєте ви, що квашену капусту можна готувати лише у так звані "чоловічі" дні? Що це означає та в які дати можна та не можна займатися приготуванням?

Те, що город ми копаємо та засіваємо за Місячним календарем — не новина. Виявляється, ця система дат і фаз головного супутника Землі впливає також і на приготування страв. Так, так! Звісно, що не всіх, але що стосується квашеної капусти, то тут це правило працює.

Уявіть собі: вибір неправильної дати для квашення може зробити вашу капусту м’якою, кислою або навіть слизькою.

Кулінари поділились головними секретами приготування дійсно смачної квашеної капусти вдома
Експерти назвали 2 найкращі дати для квашення капусти у 2024

Квасити капусту найкраще, коли Місяць переходить у фазу росту, адже саме тоді активізуються процеси ферментації. Висхідний Молодик може “віддавати” капусті свій сік, роблячи її більш соковитою і хрусткою. Крім того, важливий знак Зодіаку, у якому знаходиться Місяць. Наприклад, Овен, Стрілець або Козоріг — це ідеальні компаньйони, які забезпечують довге і якісне зберігання капусти.

Загляньмо ж тепер в календар. Найкращі дні для квашення капусти припадають на періоди, коли Місяць у знак Козорога. Саме в ці дні ваша капуста вийде максимально хрусткою, ароматною та готовою до тривалого зберігання. Але будьте обережні: 15 та 17 жовтня — несприятливі дати для квашення, хоча Молодик перебуватиме у потрібній фазі. Заквашена в ці дні капуста може вийти м’якою і швидко зіпсуватися. А ось 16.10 та 03.11 — відмінно підходять для приготування.

Кулінари поділились головними секретами приготування дійсно смачної квашеної капусти вдома
Експерти назвали 2 найкращі дати для квашення капусти у 2024

Та є ще один цікавий аспект, який багато хто не враховує — це так звані “чоловічі” і “жіночі” дні тижня. За народними віруваннями, квасити капусту варто саме в “чоловічі” дні — понеділок, вівторок або четвер. Якщо ж заквасити в середу, п’ятницю чи суботу, капуста ризикує втратити свою хрусткість і навіть може покритися слизом.

Популярне

Подібні новини