Кума з села яєчні лотки купує по 10 штук за раз: я здивована лайфхаком – вже повторила за нею і не шкодую

Яйця з'їли, а лотки лишилися? Не поспішайте їх відправляти у смітник, адже ця непоказна упаковка ще прослужить вам вірою-правдою на городі. Як? Дізнайтеся у матеріалі.

Лотки з-під яєць можуть бути дійсно помічними на дачі. Тому не поспішайте їх викидати! Особливо пластикові.

Один із найбільш корисних способів використання цієї тари — це створення трафаретів для рівномірного посіву. Спершу готуємо ґрунт, перекопуємо, додаємо добрив та розрівнюємо місце, де буде грядка. Тоді лотки для яєць акуратно прикладаємо до землі та злегка вдавлюємо, створюючи ідеально рівні мітки. У ці ямки відразу можна висівати насіння чи висаджувати розсаду. Якщо потрібно більша відстань між рослинами, достатньо пропустити одну або дві мітки, що дозволить створити більші проміжки для росту рослин.

Як посадити тюльпани в лотку з-під яєць
Експерти розповіли, як швидко зробити лунки для посіву озимих

Ще один ефективний спосіб використання лотків — перетворення їх у контейнери для вирощування розсади. Для цього потрібно скласти два блоки лотків один в один, щоб конструкція стала міцнішою та не протікала (або просто взяти пластиковий). У кожному заглибленні необхідно зробити невелику дірочку для відведення зайвої вологи. Заповнивши все землею, можна сіяти помідори, перець, огірки, тощо.

Для перших двох тижнів місця в лотках буде більш ніж достатньо. А далі вже і можна пересаджувати у ґрунт.

Експерти розповіли, як швидко зробити лунки для посіву озимих

Крім того, пластикові лотки можна використовувати для створення мініпарників. Розрізавши їх навпіл по довгій частині, ви отримаєте зручні кришки, якими можна накривати посіви у перші дні. Це дозволяє зберегти оптимальні умови для росту рослин, захищаючи їх від перепадів температури і підтримуючи вологість. Ось така імпровізована теплиця допоможе вашим кущикам зростати міцнішими і здоровішими.

Популярне

Подібні новини