Кришки від пластикових пляшок не викидаю – беру цвяхи і біди собі не знаю: як дізнаєтесь навіщо, зрозумієте

Напевно, у багатьох удома лежать неочищені горіхи у шкаралупі. Проте не у всіх є горіхоколи. А часто зберігаються волоські або ліщинові горіхи, які без допомоги підручних засобів очистити неможливо.

Розповідаємо далі в матеріалі, як без зайвих зусиль очистити горіхи.

Волоський горіх – найкорисніший для організму плід, який вже давним-давно став улюбленим продуктом для багатьох. Звичайно ж, його купують не лише через цілющі властивості. Волоські горіхи часто використовують як особливий інгредієнт для багатьох страв, наприклад, їх додають у салати, випічку або різні соуси.

Горіх високо цінується за свої поживні властивості. Продукт містить велику кількість жирів (65%), що сприяють зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань та уповільненню запальних процесів.

Невипадково волоський горіх формою нагадує людський мозок. Саме ці горіхи краще за інших покращують пам’ять, концентрацію уваги і знижують стрес.

Плоди містять високу кількість йоду, і їх рекомендують людям із проблемами щитовидної системи.

Всі горіхи, і волоські не виняток, добре втамовують почуття голоду. Але щоб отримати всі ці корисні властивості з горіхів, потрібно сильно постаратися, адже колоти волоські горіхи зовсім непросто.

Тепер завжди так роблю і не вожуся по три години, щоб очистити горіхи від шкаралупи: перевірений лайфхак
Тепер завжди так роблю і не вожуся по три години, щоб очистити горіхи від шкаралупи: перевірений лайфхак

Зрозуміло, що, якщо просто вдарити по горіхах чимось твердим, то шкаралупа розлетиться в різні сторони. Це не дуже зручно, тому що потім доводиться збирати залишки шкаралупи по всій кімнаті. До того ж, вже придуманий простий трюк, який за дві секунди вирішує проблему відсутності горіхокола.

Незвичайним способом поділилися дачники зі стажем. Виявляється, все дуже просто. Знадобляться тільки кришка від пластикової пляшки та цвях.

Для вибору кришки варто орієнтуватися на розмір горіхів, наприклад, для лущення фундука підійде кришка від пластикової пляшки об’ємом 1,5 літра. Спершу в її бічній частині необхідно зробити отвір за допомогою цвяха, встановивши його на вістря. Важливо обрати досить довгий цвях, аби було зручно триматися за нього під час роботи.

Підготовлену кришку ставлять на горіх, утримуючи цвях пальцями. Потім зверху на кришку наносять удар важким предметом, наприклад, каменем. У результаті шкаралупа залишиться всередині кришки, не розлітаючись на всі боки.

Порада:

Горіхи можна зберігати протягом двох років. Оптимальна температура для них – від -5 до +15 градусів. Періодично слід перевіряти ємності чи пакети з горіхами на наявність цвілі чи паразитів.

Популярне

Подібні новини