Кума з села розповіла, як краще сушити кріп на зиму: буде не суха зелень без смаку, а запашна приправа

Свіжий кріп проживе у холодильнику максимум 5 днів, коли сушений потішить смаком і ароматом всю зиму. Розповідаємо, як правильно запасати приправу, аби вона була і смачна, і запашна.

Кріп — одна з найпопулярніших приправ, яка додає будь-якій страві не лише приємного аромату, але й корисних властивостей. Він багатий на вітаміни С, А, групи В, а також мікроелементи.

Заморожена зелень втрачає свій натуральний аромат, а якщо її запасти неправильно, то і взагалі можна зіпсувати страву. Висушування — ідеальний метод, а головне — це можна легко зробити вдома без спеціальних пристроїв. Перш ніж почати, потрібно підготувати городину. Обов’язково переберіть його, видали пошкоджені та жовті частини, після чого промийте у холодній воді. Важливо дати йому повністю висохнути перед сушінням, поклавши на паперовий рушник.

Далі все подрібнюємо. Особливо гарно для сушіння підходить молодий кріп. У ньому більш корисних речовин, і він легше піддається сушінню, хоча не містить насіннєвих парасольок, які згодом слід видаляти.

Один із найдавніших способів сушіння кропу — на відкритому повітрі. Цей метод не вимагає жодних додаткових приладів. Потрібно лише зв’язати кріп у невеликі пучки й розвісити їх на нитці в затіненому місці. Це може бути балкон або навіть присадибна ділянка. Обов’язково потрібно стежити за тим, щоб кріп не пройшов під прямі сонячні промені — вони можуть знебарвити його та знищити весь аромат. Також прикрийте пучки кулінарним пергаментом.

Ще один спосіб, більш швидкий та зручний для міських умов — сушіння в духовці. Для цього розкладіть нарізану зелень на деко, застелене кулінарним пергаментом. Температуру ставимо на 40°C, а дверцята духовки залиш трохи прочиненими, щоб забезпечити постійну вентиляцію. Вся процедура триватиме приблизно 2-4 години, незалежно від кількості кропу.

Приправу краще за все зберігати в герметичних банках з темного скла, щоб він не втратив аромат під впливом світла. Ставимо тару його в темному та сухому місці, і він залишиться свіжим протягом кількох місяців.

Популярне

Подібні новини