Як нас обманюють в магазинах: сповідь продавчині про “шахер-махери” з продуктами. Запишіть і передайте іншим

В багатьох магазинах використовуються одні й ті самі схеми, щоб продати товар, який довго лежить на полицях. Розповідаємо про деякі з них, щоб ви не попалися на "гачок".

Відомо, що деякі продавці перепаковують увесь нерозпроданий сир кожні два дні, щоб товар виглядав свіжим. Іноді на сирі навіть утворюється цвіль, яку просто зрізають ножем і знову упаковують. Тому ми рекомендуємо купувати сир тільки в заводській упаковці, з вибитою датою виробництва та терміном зберігання.

Ще один вид шахрайства, якщо це можна так назвати, — прострочену та зіпсовану ковбасу пускають на нарізку. Така ковбаса досить швидко розбирається, хоч цілими полицями вона може лежати на прилавках кілька місяців. Тому будьте обережні з нарізками, зокрема ковбас і сирів. Ніхто і ніколи не пустить на нарізку свіжий товар.

До речі, знайома розповідала, що люди, які працюють із нарізкою товару, зазвичай після відвідування туалетних кімнат навіть руки не миють. Тому вирішуйте самі, чи варто купувати магазинні нарізки.

Тепер про заморожене м’ясо та рибу. Варто уважно дивитися перед покупкою, оскільки в магазинах інколи пропадає електрика. У таких випадках заморожений товар розморожується, а потім його знову заморожують. Ми рекомендуємо купувати ці товари в охолодженому вигляді, щоб одразу можна було оцінити їх свіжість візуально та за запахом.

Експерти розповіли, які продукти не варто купувати в магазинах
Експерти розповіли, які продукти не варто купувати в магазинах

І наостанок — про курку-гриль. Готову курку-гриль у магазинах часто готують із найдовше залежалих курей, які на прилавках іноді навіть мають неприємний запах. Її попередньо вимочують у марганцівці, а потім приправляють спеціями. Ми особисто давно вже не купуємо курку-гриль, а віддаємо перевагу охолодженому м’ясу, яке готуємо вдома самостійно. Вибір, звісно, за вами.

Тепер, знаючі всі ці хитрощі, ви точно більше не попадетеся на “гачок” супермаркетів.

Популярне

Подібні новини