Сукня “прилипає” до ніг? Ось як потрібно прати речі, аби вони не електризувались і їх комфортно було носити

Речі не будуть електризуватись та неприємно прилипати до вас, якщо пам'ятати про поради від знавців. Ділимось цінним досвідом господинь та експертів.

З початком холодного сезону багато людей стикається з однією і тією самою проблемою – одяг починає буквально прилипати до тіла й інших речей. В усьому винна статична електрика. Низ сукні, який приклеївся до колготок, нікого не потішить, а тому в хід йдуть спеціальні засоби – так звані антистатики. Втім, ви можете обійтись і без них, якщо правильно прати одяг.

Чому сукня прилипає до ніг

Досвідчені господині давно використовують таку хитрість. Вони замочують речі, які постійно електризуються під час носіння, у спеціальному розчині. Не потрібно нічого купувати у магазині, на допомогу прийде продукт, який є на кожній кухні. Запобігти утворенню статичної електрики здатна звичайна кухонна сіль.

У мережі пояснили, чому сукня може прилипати до ніг та що з нею робити, аби такого не було
У мережі пояснили, чому сукня може прилипати до ніг та що з нею робити, аби такого не було

Просто додайте три столові ложки цього популярного продукту у воду, а потім замочіть у ній речі, які тільки дістали з пральної машини. Через 60 хвилин добре сполосніть одяг у цьому ж розчині та повісьте просихати. Експерти додали, що електризуються речі із синтетики, а тому в гардеробі краще колекціонувати більше одягу з натуральних матеріалів.

У мережі пояснили, чому сукня може прилипати до ніг та що з нею робити, аби такого не було

Нагадаємо, що ще одне важливе правило прання – не залишати мокрі речі в барані машинки. На мокрому одязі набагато швидше розмножуються бактерії та пліснява. Сліди таких шкідливих організмів можна прибрати з одягу, але неприємний запах довго не піде. Й аромат, і бактерії можуть залишитись і на самому барабані. Тоді вони здатні продовжити подальше зараження під час кожного наступного прання.

Популярне

Подібні новини