Погода на Великдень 2023 в Україні 16 квітня: синоптики розповіли, буде потепління чи заморозки і сніг

Вже зовсім скоро українці відзначатимуть найголовніше християнське свято. Всіх без виключення цікавить, чи порадує цьогорічний Великдень теплою та сонячною погодою

Цьогоріч найголовніше та найдавніше християнське свято Великдень припадає на середину квітня – 16 число. Як і кожного року, мільйони українців вирушать на службу до церкви, втім про святкування в традиційному розумінні думати важко, оскільки в країні триває повномасштабна війна. Разом з тим, кожному хочеться, навіть якщо не весело провести час разом з усією родиною, то потішитись теплою погодою та сонячними промінчиками.

Нещодавно синоптики поділились детальним прогнозом погоди на 16 квітня. Отже, чи буде у нас можливість провести такий важливий день з чудовою погодою на дворі? Читайте у матеріалі “Добрих новин”.

Яка погода буде на Великдень 2023
Яка погода буде на Великдень 2023

Погода на Великдень 2023

Загалом, представники Укргідрометцентру повідомляють, що цьогоріч квітень буде дещо теплішим, ніж він був 2022 року. Це означає, що показники на температурному стовпчику піднімуться в середньому на декілька градусів вище, у порівнянні з минулим роком. Разом з тим, спеціалісти залишають ймовірність непередбачуваних сюрпризів від природи.

У центральній частині України температура повітря у Великдень становитиме приблизно 11 градусів тепла. Разом з тим, на Півночі України синоптики прогнозують сонячну та ясну погоду, але весняного тепла чекати не слід – температура коливатиметься від 10 до 11 градусів тепла. Найтепліше буде на півдні України. Температура в цьому регіоні становитиме від 12 до 13 градусів тепла вдень, втім можливі опади. На Заході України погода буде сонячною, втім температура становитиме не більше 10 градусів тепла.

Народні прикмети на Великдень

Разом з тим, якою б не була погода у цей день, наші пращури завжди звертали на неї увагу. Сонце, дощ, хмари та інші дива природи могли підказати, чого чекати в майбутньому.

  • Якщо на Великдень погода здивує грозою, чекайте на суху та пізню осінь;
  • Якщо у цей день на вулиці буде похмуро, то літо обіцяє бути холодним;
  • Якщо на Великдень на вулиці мороз, не спішіть засмучуватись – це означає щедрий врожай у майбутньому;
  • Якщо у цей день ви побачите красивий та різнобарвний захід сонця, то рік буде для вас щасливим і вдалим.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини