Погода на жовтень 2023 року в Україні: коли похолодає та почнуться перші заморозки в цьому році

Другий місяць осені в Україні обіцяє бути теплим. Розповідаємо, чи варто чекати на друге бабине літо або вже варто діставати з верхніх поличок зимовий одяг

Спеціалісти з Укргідрометцентру повідомили, що, за їхніми дослідженнями та спостереженнями, цьогорічний жовтень буде дещо теплішим за температурні показники минулого року. За інформацією фахівців, українцям варто чекати на 1-1,5 градуса вищої температури, ніж була торік. Крім того, спеціалісти додали, що у жовтні в різних областях України триматиметься середній показник температурного стовпчика на рівні від 7 до 13 градусів вище нуля.

Температура в Україні у жовтні 2023

Зазвичай, найхолодніший регіон України – Карпати. Там показники температури регулярно становили на 4-5 градусів нижче, ніж в усіх інших областях. Хоча цьогоріч тенденція зберігається, на території всієї країни у другий місяць осені буде тепліше. Що стосується опадів, то фахівці Укргідрометцентру зазначають, що вони залишаються у межах норми – близько 31-67 міліметрів у різних областях України.

В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде температура у жовтні цього року та чи варто чекати на морози
В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде температура у жовтні цього року та чи варто чекати на морози

За даними спеціалістів, у перші дні жовтня буде хмарна погода без сонця. Хоча опади очікуються не всюди, варто бути готовими до короткочасного дощу. Зокрема, до таких погодних умов слід приготуватись жителям Центральної та Західної України. А ось південна частина України зможе довше насолоджуватись теплими й сонячними днями – там не прогнозують опадів і хмарності.

До слова, директор Укргідрометцентру Прокопенко Анатолій повідомив, що нині у жовтні набагато тепліше, ніж було всього лише 30 років тому. За спостереженнями фахівця, 2023 року дата переходу середньої температури на показники нижчі за 8 градусів тепла перемістилась щонайменше на тиждень.

Якою буде температура в різних областях України у жовтні 2023 року
Якою буде температура в різних областях України у жовтні 2023 року

Спеціаліст також зазначив, що у жовтні буде не просто тепла, а й суха погода. Втім, не весь жовтень буде таким. Вже у другій половині місяця, після 15 числа, українцям варто чекати на опади. Якими вони будуть, наразі спрогнозувати важко. Ймовірність випадання снігу у жовтні зберігається лише у Карпатах.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини