Як зробити чіпси в домашніх умовах без магазинної хімії, але такі ж хрусткі: смачний та простий рецепт з фото

Іноді хочеться поласувати чимось смачненьким, хрустким та солоненьким. Тоді ми згадуємо про наші улюблені чіпси, по які не дуже хочеться іти в магазин. Але в кожної господині є чудова можливість зробити ще кращий перекус без магазинної хімії, адже не вашій кухні є усе необхідне для приготування хрустких, запашних, смачних та навіть дешевших чіпсів.

Перед тим, як перейти до рецепта, поділимось декількома порадами, щоб ваші чіпси вийшли найкращими.

Перш за все зверніть увагу на основу – на картоплю. Вона має бути свіжою та без недоліків. Для вдалої страви підготуйте лише відбірну картоплю. Тут ви можете уявити себе експертом, що обирає лише найкраще.

Також, оскільки ми прагнемо зробити натуральні та корисні чіпси, не соромтесь обирати найзапашніші прянощі. Адже головна причина нашої любові до цього перекусу — це хімічні спеції, від яких ми не можемо відірватися. Пам’ятайте, що в них є природний відповідник.

Обирайте улюблені та найсмачніші прянощі
Обирайте улюблені та найсмачніші прянощі

Нарізайте картоплю рівномірно. Це святий закон приготування їжі: якщо ви хочете отримати рівномірно просмажені чіпси, а не давитися напівсирою та пересмаженою картоплею, зверніть на це увагу.

Не використовуйте занадто багато масла. Картопля хоче втонути не в олії, а у вашому шлунку.

Під час приготування чіпсів постійно стежте за процесом. Зрозуміти, що ваше творіння готове можна подивившись на краї картоплі — вони мають бути вигнуті, а самі шматочки — золотистого кольору. Якщо ви хочете дуже хрусткі чіпси, то можете ще трохи їх потримати перед тим, як діставати.

І на останок, перед тим, як подавати чіпси до столу чи ласувати ними під улюблений серіал, промокніть свою страву серветкою, щоб зайвий жир стік, а ваші чіпси стали ще приємнішими.

Простий рецепт смачних чіпсів у духовій печі
Простий рецепт смачних чіпсів у духовій печі

Перейдімо до самого рецепту приготування смачних та хрустких чіпсів у домашніх умовах.

Для приготування чіпсів у духовці вам знадобляться:

  • картопля,
  • рослинна олія,
  • сіль (за бажанням можна додати ще спецій),
  • кріп,
  • часник.

Сумлінно почистьте картоплю. Якщо у вас молода картопля, то шкірку можете не знімати, а лише ретельно промити. Це надасть легкої пікантності вашому перекусу. Опісля розкладіть картоплю та дайте їй трохи підсохнути. Чіпси не люблять воду.

Чіпси з молодої картоплі мають свій унікальний смак
Чіпси з молодої картоплі мають свій унікальний смак

Дрібно наріжте два зубчики часнику шматочками, як на фото.

Ріжемо часник на шматочки, як на фото
Ріжемо часник на шматочки, як на фото

Також наріжте дрібно кріп.

Кріп стане чудовим доповненням до ваших чіпсів
Кріп стане чудовим доповненням до ваших чіпсів

Візьміть неглибоку ємність (каструлю, миску). Налийте в неї масло. Потім додайте туди нарізані раніше часник та зелень. Перемішайте, щоб утворилася однорідна суміш.

Соус, який ви маєте отримати
Соус, який ви маєте отримати

Настав зоряний час нашого головного гостя. Нарізаємо картоплю тоненькими кружечками. Щоб полегшити собі роботу, радимо вам робити це за допомогою ручного комбайна.

 

Приклад ручного комбайну, який полегшить ваше нарізання картоплі
Приклад ручного комбайну, який полегшить ваше нарізання картоплі

Нарізані скибочки додайте у вашу глибоку ємність з іншими інгредієнтами. Закрийте її кришкою чи плоскою тарілкою та добре струсіть. Це необхідно, щоб слайси картоплі повністю перемішалися із вмістом миски. Потім зніміть кришку та залиште вашу майже готову страву на пів години.

Після цього застеліть деко пергаментним папером, на який розкладіть картопляні чіпси рівномірно, щоб вони не доторкалися одне одного. Зрештою нам усім потрібен особистий простір.

Майже готово! Виставте на вашій духовці температуру у 200 градусів. Помістіть усередину деко з вашою картоплею.

Час запікання – 20 хвилин. Якщо ви хочете, щоб ваші чіпси були хрусткішими та більш просмаженими, то залиште їх у духовій печі надовше.

Смачні, запашні та хрусткі домашні чіпси
Смачні, запашні та хрусткі домашні чіпси

Коли чіпси будуть готові, дістаньте їх з духовки та промокніть серветками, щоб забрати зайву олію та зробити ваш перекус менш калорійним. Подавати чіпси можна з улюбленим соусом.

Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини