Як готують найкращі деруни професіонали

Картопляні оладки — один із найпростіших варіантів приготування картоплі та один з улюблених рецептів для багатьох господинь. Особливо, коли хочеться чогось смачного, проте готувати немає ні сил, ні бажання.

Деруни — це чудова варіація використання картоплі з декількох причин. По-перше, це швидко, а, по-друге, це просто, адже здається, що там і готувати немає чого: почистили картоплю, натерли, ще декілька деталей і вуаля! Смачні, хрусткі та запашні картопляні оладки на вашому столі, а всі вдома біжать забрати собі найсмачніші та найтепліші.
Проте, навіть у приготуванні цієї нескладної страви, рецепт якої ніби знають усі, є свої тонкощі. Ми розповімо вам про головні правила та хитрощі, яких дотримуються професійні кухарі, коли готують картопляні оладки.

Перш за все майстри кулінарної страви добре дають зрозуміти, що головними продуктами для приготування дерунів, є картопля і цибуля. Можете забути про решту інгредієнтів, таких як морква, яйця та борошно. Професійні кухарі готують картопляні оладки з, як би це дивно не звучало, картоплі. А цибуля додає запашного аромату страві та цікавих ноток до смаку іншого овочу.

Як приготувати найкращі деруни? Поради від експертів
Як приготувати найкращі деруни? Поради від експертів

Додаткові поради

Підійдіть до вибору картоплі максимально відповідально. Це основа вашої страви, щоб деруни вийшли смачними та хрусткими, як у дитинстві, картопля має бути відбірної якості. Звісно, вам не треба проводити конкурс краси серед картоплі, проте зверніть увагу на важливі моменти.

  • Картопля має зрілою. Молодий сорт цього овочу не підходить через велику місткість крохмалю.
  • Картоплю треба терти на дрібну терку. Сік від неї не зливайте, а залиште на потім. Він знадобиться вам, аби потім додати крохмаль, що осів, до тіста на деруни.
  • Також варто звернути увагу на ту цибулю, яку ви будете давати до цих оладків. Це має бути біла ріпчаста цибуля, а не фіолетова — вона може забарвити деруни в неприємний колір.
  • Борошна варто уникати під час приготування дерунів: воно додає картопляним оладкам забитість та жорсткість.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини