Вам знадобиться лише одне яйце: як приготувати мегадешевий та неймовірно смачний лимонний пиріг

Цей рецепт вас здивує. Адже щоб приготувати цей дуже дешевий та так само смачний лимонний пиріг, який точно здивує усіх гостей своїм чудовим смаком, вам знадобиться лише одне яйце.

Прохолодної осені, коли надворі так мало сонця та багато дощів, хочеться порадувати себе чимось приємним та приготувати щось смачненьке. Або холодної зими, коли ви вкотре заварюєте чай, аби зігрітися, хочеться чогось солодкого до цього гарячого напою. Однак, удома залишилось лише одне яйце, а кудись іти точно не варіант.

Тоді ми маємо для вас чудовий рецепт смачного та дуже дешевого лимонного пирога, для приготування якого вам і знадобиться лише одне яйце.

Рецепт приготування дешевого та смачного лимонного пирога

Необхідні інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 120 грамів
  • Ванільний цукор – 10 грамів
  • Дрібка солі
  • Лимон – 1 шт.
  • Рослинна олія без запаху – 70 грамів
  • Молоко – 200 грамів
  • Борошно – 240 грамів
  • Розпушувач – 10 грамів

Спосіб приготування:

Спершу вам необхідно в одній мисці змішати яйце з сіллю, звичайним цукром та ванільним. Потім до цієї суміші додайте олію. Зверніть увагу, що вона має бути без запаху, аби, коли ви будете їсти цей виріб, то смак не перебивався таким яскраво вираженим ароматом.

Наступний крок — цедру одного лимона натираєте, а з кислого плода вичавлюєте сік.

Натріть цедру лимона
Натріть цедру лимона

Після цих махінацій до суміші додаєте молоко, борошно та розпушувач. Перемішайте всі складники до утворення однорідної суміші.

Переходимо до кінцевих кроків, адже вашу готову суміш уже можна запікати. Дно форми вистеліть пергаментним папером, аби легше було потім дістати готовий виріб. Стінки самої форми змастіть вершковим маслом та трохи присипте борошном. Тепер можете сміливо заливати тісто в форму.

Духову піч варто розігріти до 180 градусів та запікати ваш пиріг за такої температури протягом 40-45 хвилин. Потім перевірте готовність вашої страви дерев’яною шпажкою: якщо на ній немає залишків сирого тіста, то ваш лимонний пиріг можна діставати з духовки.

Готову страву найкраще подавати з варенням та джемом до запашного чаю.

Насолоджуйтесь!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини