Як приготувати пишні оладки на кефірі, які не вбирають олію: 5 перевірених секретів

Часто буває так, що оладки, під час приготування, вбирають в себе багато зайвої олії та жиру. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати оладки без олії.

Не всім до душі приходяться оладки, які ввібрали в себе увесь жир на сковорідці. Щоб приготувати пишні, ароматні, а головне – не жирні оладки, потрібно знати декілька простих правил.

Будьте обережні з яйцями

Чомусь багато господинь думають, що чим більше яєць, тим краще і більш повітряне тісто вони отримають на фініші. Це далеко не так. Якщо ви використаєте багато яєць, то тісто стане тонким і взагалі не пухким. На одну порцію варто використосувати лише одне яйце.

Олія – головний ворог

Щоб зменшити кількість олії, вам необхідно не смажити оладки на олії, а додати її всередину вашого тіста. Якщо бажаєте, можете додати вершкового масла замість звичайної олії – оладки будуть ще пишнішими. Смажити потрібно буде лише змастивши один раз сковорідку тим ж вершковим маслом.

Найкраще рішення - замінити олію вершковим маслом
Найкраще рішення – замінити олію вершковим маслом

Дайте тісту час

Після приготування вашого тіста, залиште його настоятися на 30-40 хвилин. Не потрібно відразу братися за готування. Якщо тісто постоїть, воно стане еластичним та пружним, від якого ваші оладки підкорять серця навіть самих вибагливих критиків.

Кефір

Чому оладки потрібно готувати саме на кефірі? Кефір працює як природній розпушувач тіста, тому він буде зберігати повітряну текстуру ваших оладок, які не втратять свою форму та об’єм при перевертанні. Так оладки будуть з бульбашками всередині, що придасть їм вигляду пористості і, відповідно, неймовірного смаку.

Якщо ваш кефір зіпсувався - він ідеально підходить на оладки
Якщо ваш кефір зіпсувався – він ідеально підходить на оладки

Сода

Соду обов’язково додавайте в самому кінці приготування. Хибне рішення додавати її на початку, адже вона швидно взаємодіє з іншими компонентами і втрачає свою “силу”. Через це цей процес необхідно запустити в самому кінці.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини