Не викидайте старе пожовкле сало: ось що можна з нього приготувати і куди додати

В кожного українця вдома лежить у морозильній камері шматок сала. Що робити з тим салом, яке втратило свій вигляд та не викликає апетит? Прості поради від господинь.

Що можна зробити з пожовклого сала?

Якщо ваше сало втратило свій вигляд, це означає, що воно дуже довго зберігалося у холодильнику. Ви можете вживати його, але майте на увазі, що смак буде відрізнятися від звичайного сала – пожовкле буде жорстким та з запахами інших продуктів, біля яких воно лежало на поличці. Таке сало й далі можна зберігати в холодильнику, але окремо від усіх інших продуктів харчування. Одним з перевірених варіантів є відновлення смаку старого сала.

Є безліч варіантів як дати друге життя салу в домашніх умовах
Є безліч варіантів як дати друге життя салу в домашніх умовах

Що для цього потрібно

  • беремо будь-який посуд (сотейник або кастрюля) і кладемо туди продукт;
  • якщо сало більше, ніж розмір вашої руки, тоді ріжемо на менші шматки;
  • заливаємо холодним молоком;
  • на невеличкому вогні варимо впродовж 20 хвилин і вимикаємо;
  • зливаємо молоко, перекладаємо сало і чекаємо вистигання;
  • перекладаємо в ланч-бокси і ставимо у холодильник.

Цей спосіб чудово працює для відновлення смакових якостей сала, але якщо ви не хочете цього робити, є ще й інші методи. Можна приготувати смалець, який ідеально пасуватиме до вареників або глазуньї. Для цього наріжте сало дуже маленькими шматочками і обсмажуємо, поки воно не стане коричневим. Розтоплене сало переливаємо у баночку і чекаємо вистигання.

Ви отримаєте смачне і ароматне сало
Ви отримаєте смачне і ароматне сало

Сальна заправка до борщу. Для цього на добу залийте сало водою, а потім перемоліть з часником або зеленню. Також можна приготувати намазку на хліб, яка буде добре смакувати з будь-якими стравами. Візьміть сало, часник, перець, паприку, зелель і сіль та перетріть все разом через сито. Можна зберігати у холодильнику.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини