Такий, як у шеф-кухарів: як приготувати неймовірно смачний та густий домашній майонез усього за 3 хвилини

Майонез — один із найбільш універсальних та улюблених соусів багатьох. Його додають скрізь: у маринади, салати, закуски тощо. А що, як приготувати домашній, корисніший та смачніший майонез самим?

Неймовірно смачний соус, без якого ми просто не уявляємо нашого життя. Адже майонез ми додаємо скрізь: і в салатні заправки, і в маринад до м’яса чи риби та навіть на бутерброди.

Однак, цей неймовірний смак універсального соусу, який ніколи не приїдається, можна повторити та приготувати власноруч удома. Тим паче всі необхідні продукти точно є на вашій кухні. Тим паче майонез домашнього приготування значно зекономить ваш бюджет, а вийде ще смачнішим та кориснішим.

Результат перевершить всі ваші очікування, адже майонез за цим рецептом вийде настільки густим, що в ньому ложка стоятиме. Тому під час готування він смакуватиме особливіше.

Домашній майонез вийде ще кращим, ніж магазинний
Домашній майонез вийде ще кращим, ніж магазинний

Що вам знадобиться для приготування майонезу:

  • Рослинна олія — 150 мл
  • Яйця — 1 шт.
  • Сіль — 0,5 чайної ложки
  • Лагідна гірчиця — 1 чайна ложка
  • Цукор — 0,5 чайної ложки
  • Лимонний сік — 1 склянка (250 мл)

Як приготувати домашній майонез?

Для приготування смачного та густого домашнього майонезу вам знадобиться блендер. У чашу цього кухонного атрибута налийте олію. Професійні кухарі рядять обирати олію без запаху, тому використайте під час приготування рафіновану.

До неї додайте яйце, сіль, цукор, лимонний сік та гірчицю. Якщо у вас міцна гірчиця, то замість однієї чайної ложки використайте третину.

Потім збийте всі ці інгредієнти. Зверніть увагу, аби леза блендера охопили повністю усе яйце.

Взбивайте інгредієнти ретельно
Взбивайте інгредієнти ретельно

Після трьох хвилин, як ви активно збивали суміш, ваш соус перетвориться на справжній густий майонез: стане білого кольору з ніжним відтінком жовтого.

За вашим бажанням можете використати трохи більше чи менше гірчиці та інших спецій.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини