Ідеальне тісто на вареники: слід додати один “секретний інгредієнт”

Приготувати вареники вдома - це багато часу та мороки з тістом, але завдяки простому лайфхаку, ви забудете про труднощі приготування тіста до вареників.

Вареники любить кожен відданий українець. Вони є різноманітні: з лівером, м’ясом, картоплею та грибами, творогом та зеленню, з солодким сиром або чорницями, чи вишнями. І цей список можна продовжувати вічно. Приготувати тісто для ідеальних вареників, що не розваряться у воді – не просто, але можливо. Все, що потрібно знати – це декілька секретних лайфхаків для приготування справді хорошого та пружного тіста.

Тісто на вареники - не проблема
Тісто на вареники – не проблема

Тісто для вареників повинне бути дуже еластичним та пружним, не рідким і не дуже забитим борошном, тому що тоді тісто не буде липнути і не розвариться, як тільки зустрінеться віч-на-віч з окропом. У всіх господинь свій особистий рецепт приготування тіста, але деякі роблять це правильно, а в деяких щоразу триває нестерпна боротьба за еластичність.

Усе, що необхідно додати до тіста – ложка топленого вершкового масла, яке буде розтоплене на водяній бані. Слід запам’ятати, що коли робите тісто на воді, то вода також не повинна бути холодною, а теплою. Такому тісту обов’язково потрібно постояти від 30 хвилин, щоб відпочити всі зроблених над ним махінацій.

Готувати тісто - не складно
Готувати тісто – не складно

Ще один секрет – замість звичайної води використовувати газовану мінеральну воду. Тісто з використанням мінеральної води готується за будь-яким звичайним рецептом тіста на воді, лише відмінність у самій воді. В такому випадку вершкове масло додавати не потрібно, бо функцію еластичності та пружності візьме на себе газована вода. Обирайте середньогазовану воду, вона найкраще подбає про те, щоб тісто справді вдалося таким, як треба.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини